Annons
Annons

Senaste

Zlatan tilldelas Malmö stads hederstecken

zlatan

Malmös borgmästare Kent Andersson överlämnade på tisdagskvällen Malmö stads hederstecken till Zlatan Ibrahimovic ”för sina betydande och uppmärksammade insatser som satt Malmö på världskartan”.

Hedertecknet delas ut till ”den person som genom betydande och uppmärksammade insatser verkat till gagn för Malmö stad”. Under en kort och personlig ceremoni på Swedbank Stadion överlämnades den förgyllda medaljen.

Annons

– Vi ger Malmö stads hederstecken till världens mest kände malmöit, Zlatan Ibrahimović, för att han som kanske ingen annan bidragit till att placera Malmö på kartan för så många i fotbollens synnerligen globala värld, men också för oerhört många utanför fotbollens värld genom att vara den personlighet han är, sade Kent Andersson.

– Jag känner mig förstås väldigt hedrad av att få detta pris eftersom Malmö betyder väldigt mycket för mig, och alltid kommer att göra det, var jag än bor i världen, sade Zlatan.

Om hederstecknet

Hederstecknet instiftades år 1992 och är Malmö stads förtjänsttecken till personer i staden som på olika samhällsområden gjort betydande och uppmärksammade insatser till gagn för Malmö stad.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas