Annons
Annons

Senaste

Zlatan och de udda barnen

Zlatan och jag gick på samma skolor och hängde i samma områden. Och spelade fotboll på samma ställe. Dock inte samtidigt eftersom jag är något (eller några kanske är mer korrekt…) år äldre än honom. Men det har verkligen gjort det extra roligt att läsa boken ”Jag är Zlatan” när man känner igen sig i alla platser han beskriver under sin uppväxt.

Annons

Jag är alltså äntligen färdig med boken nu och den är riktigt bra. Oavsett om man gillar Zlatan eller inte och kommer från Malmö eller inte. För om allt som står i den är sant ger den en unik inblick i hur det fungerar bakom de stängda dörrarna och jag är glad att Zlatan vågade berätta om det som många andra säkert valt att hålla tyst om. För han gör ju inte det för att tjäna pengar, får man förmoda, utan för att han vill berätta. Intressant läsning helt klart – läs den om du inte redan gjort det!

Eftersom kvällspressen redan återgett hela boken uppstyckad i artiklar så bryr jag mig inte om att citera några kapitel här. Men inledningen i boken gillar jag väldigt mycket så den får ni här:

”Den här boken tillägnas min familj och mina vänner,
alla som följt mig och funnits vid min sida,
goda dagar likväl som dåliga.
Jag vill även ägna alla barn där ute en tanke,
alla barn som känner sig lite udda och annorlunda,
som inte riktigt passar in och som blir sedda av fel anledningar.
Det är ok att inte vara som andra.
Fortsätt tro på er själva, det löste sig för mig trots allt.”

LÄS OCKSÅ

(5)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas