Annons
Annons

Senaste

Zlatan kastar om tablåerna hos Kanal 5

zlatan_tv_program

Vad kan få en tv-kanal att ändra sina tablåer? Vad kan få en tv-kanal att flytta fram planerade premiärer på tv-serier?

Svar: Zlatan

För nu kommer en dokumentär om killen från Rosengård som han enligt uppgift själv haft idén till. Trailer och sändningstider kan ni se längst ner i det här inlägget. Här kommer lite mer info om dokumentären:

Annons

Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål är en dokumentär om Sveriges bäste fotbollsspelare genom tiderna och vår största internationella superstjärna. Under mer än ett halvårs tid har ett team från Kanal 5 fått unik tillgång till Rosengårds stolthet: Zlatan – och hans pappa.

– Det här är berättelsen om hur ett 82-årigt svenskt målrekord kunde slås, och om den exceptionelle och karismatiske idrottsman som gjorde det. Det var Zlatan som födde idén att göra den här dokumentären och vi tillbringade många timmar tillsammans för att sätta ambitionen. Producenten och regissören Tomas Axelsson har tagit måldokumentären till en helt ny nivå. Mycket tack vare en enastående insats från far och son Ibrahimovic. Jag är stolt och tacksam över slutresultatet, säger Calle Jansson, exekutiv producent för dokumentären och kanaldirektör på SBS Discovery TV.

– Idén till den här dokumentären kom från Zlatan själv. Och jag som känner honom sedan länge har sällan sett honom så ärlig och öppenhjärtig i ett liknande medialt sammanhang. Zlatan har själv sett den och är mycket nöjd med resultatet, säger Lars Richt, landslagschef.

När Zlatan gjorde sitt andra mål i träningslandskampen mot Estland tidigare i år blev han historisk. Ingen annan spelare har någonsin gjort lika många mål i svenska landslaget. Målet blev också slutpunkten för inspelningen av dokumentären Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål.

Dokumentären följer Zlatans väg mot rekordet. I målkavalkadernas målkavalkad berättar han i detalj om sina mål, med speciellt fokus på de mest spektakulära; kvalmålet mot Ungern ur ingen vinkel alls, klacken mot Italien i EM 2004 och bicecletan mot England under premiärmatchen på Friends Arena.

Utöver en rad unika intervjuer med Zlatan, intervjuas även pappa Sefik Ibrahimović och världsstjärnor som Patrick Vieira, Thiago Silva och Henrik Larsson, samt förbundskaptenerna Erik Hamrén, Lars Lagerbäck och Tommy Söderberg.

 

Och eftersom Kanal 5 verkar ivriga att få ut sin dokumentär har flera andra program fått flytta på sig. Bland annat säsongspremiären av Grey’s Anatomy och premiären av Sveriges värsta bilförare (som fick flytta på sig en hel vecka).

Det ska vara Zlatan till det 🙂

Ibrahimović – från Rosengård med mer än ett mål sänds i Kanal 5 i två delar. Den första delen sänds den 8 oktober klockan 20.00. Den andra delen sänds den 13 oktober klockan 20.00.

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas