Annons
Annons

Senaste

Zlatan frontfigur i nya Skåne Hall of Fame

zlatan

Nya porträtt av kända skåningar har presenteras i avgångshallen på Malmö Airport. Det populära porträttgalleriet har genomgått en omfattande uppdatering och av de 15 porträtten är 12 helt nya. En av deltagarna i galleriet är Zlatan Ibrahimovic som finns med som representant för Malmö.

Annons

Skåne Hall of Fame är ett modernt och levande porträttgalleri som ska spegla det samhälle vi lever i med dagens trender och intressen. Resenärerna ska bjudas på en personlig bild av Malmö och Skåne, samtidigt som det är en viktig marknadsföring av regionen gentemot utländska besökare.

Det är en rad kända personer inom olika områden som idrott, kultur, forskning, gastronomi, näringsliv och entreprenörskap som hälsar välkommen till Skåne. Det betyder att namn som komikern Nour El Refai, kocken Tina Nordström och skådespelaren Ernst-Hugo Järegård samsas på väggarna. För att kunna bli invald i galleriet är grundkriteriet att man antingen ska vara född eller verksam i Skåne.

Likt Stockholm Arlanda Hall of Fame är det tänkt att galleriet ska vara levande och förändras med tiden. Det betyder att förändringar kommer att ske löpande. En av platserna har vikts åt Årets Skåning, som årligen utses av Kvällspostens läsare som kommer att presenteras inom kort.

Deltagarna i Skåne Hall of Fame

Timbuktu, artist

Enst-Hugo Järegård, skådespelare

Therese Sjögran, fotbollsspelare

Birgit Nilsson, operasångerska

Måns Zelmerlöv, artist

Zlatan Ibrahimovic, fotbollsspelare

Ruben Rausing, grundare av Tetra Pak

Bodil Jönsson, fysiker och författare

Jill Johnsson, countrysångerska och låtskrivare

Nour El Refai, komiker och skådespelare

Dan Olofsson, entreprenör

Carolina Gynning, konstnär och designer

Tina Nordström, kock

Årets skåning – presenteras inom kort

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas