Annons
Annons

Senaste

Yo no hablo español

Jag är i Spanien just nu. Och då kan man såklart förvänta sig att folk pratar spanska. Vad jag däremot inte var beredd på är att folk inte pratar engelska.

Visst har jag varit med om det förr. Små öar i Thailand på 90-talet. En Inka-by i Mexiko. Kina -99. Och så vidare. Men jag hade inte riktigt förväntat mig det i Spanien 2014.

Annons

Nu befinner jag mig i Roquetas de Mar i Costa de Almería i sydöstra Spanien. Ett populärt turistmål för spanjorerna själva misstänker jag. Men vi är en liten klick nordbor också här. Nordbor som snabbt får lära sig de viktigaste orden på spanska för att kunna göra sig förstådda.

I receptionen funkar det hyfsat och i baren klarar de ut de enklaste engelska orden. Även om jag försökte beställa en irish coffee häromkvällen och blev erbjuden alla möjliga sorters kaffe, dock ingen med alkohol i, de hade aldrig hört talas om kaffedrinkar.

Och i förrgår när jag och dottern var ute på en promenad stannade vi vid ett café längs strandpromenaden. Tjejen i baren fick kalla på en engelsk tjej för att reda ut vår beställning. Och då hade jag ändå bara bett om en glass och ett glas vitt vin 🙂

Men jag tycker bara det är kul! Nu beställer jag både vatten och muffins och grejer på flytande spanska. Artig är jag också. På spanska 🙂

Och sjuåringen klarar sig om möjligt ännu bättre. Hon beställer med kroppsspråk och i dag kom hon inte ens tillbaka från den spanska minucluben förtvivlad för att hon inte förstår något (Jag har försökt vara tolk men det är ju svårt när jag inte pratar spanska och deras engelska är… sådär…) utan hon hängde med i svängarna hela tiden 🙂

Lite exotiskt känns det allt 🙂

20140711-150552-54352566.jpg

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas