Annons
Annons

Senaste

VM i Brasilien vs tid med familjen 0-1

Jaha, då vet jag vad jag INTE ska göra på semestern. Titta på fotbolls-VM. Eller, lite tittande blir det väl men jag behöver i alla fall inte planera hela sommaren efter Sveriges matcher. Eftersom Sverige inte kommer att vara med.

Annons

Men det var kul så länge det varade.
Speciellt kul var det ett litet ögonblick i går när hela Sverige fick Berlin-bragd-vibbar, när en enda lång kille från Malmö ensam höll på att utklassa alla andra kandidater till Bragdguldet, när  folk som vanligtvis inte är speciellt intresserade av fotboll skrev heja-sverige-uppdateringar på Facebook, när hela Friends Arena stod upp för att bära fram sitt landslag hela vägen till Brasilien.

Det höll på att bli väldigt vackert. Som en film där man kastas mellan hopp och förtvivlan men som slutar lyckligt.

Det blev vackert. Men inte för Sverige. Utan för Portugal och Ronaldo.

Jag kan skriva hur mycket som helst om vad jag tyckte Sverige gjorde fel och vilka spelare jag tycker knappt platsade på bänken igår men det blir ju ingenting bättre av.

Inför matcherna tyckte jag det var lite för mycket fokus på Zlatan och Ronaldo, det handlade ju ändå om två hela lag som skulle mötas? Nu förstår jag poängen lite mer.

För det kom att handla mycket om ett möte mellan två helt fantastiska spelare som hade huvudrollerna i gårdagens film. Ronaldo gick vinnande ur striden men det behöver inte betyda att han är bättre.

Han hade bara lite bättre statister omkring sig i denna filmen.

 

Två kul citat från igår:

”De Volvo-tunga svenskarna kan inte tjäna sin superstjärna lika väl som portugiserna” (Danska Ekstrabladet)

”En sak är säker; ett VM utan mig blir inget att kolla på – så det är inte lönt att vänta på VM” (Zlatan via sin app)

 

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas