Annons
Annons

Senaste

Vinter året runt. Jösses – hur ska jag klara mig undan detta?

Jag har ingen anledning att betvivla välviljan hos dessa människor som vill ge oss skåningar möjlighet att åka skidor på både längden och tvären året runt. Men jag får bara ångest.
För att klargöra mitt resonemang kan vi börja med att fastställa vilken kategori jag tillhör:

Annons

1. Jag gillar alltså att titta på sport. Inte utöva sport.

2. Jag har (hittills) lyckats ta mig ur obekväma situationer om varför jag inte åker skidor alls (”Du som är sååå intresserad av all vintersport, varför åker inte du på skidsemester?”) genom att hävda att jag bara har råd med en utlandsresa om året och då väljer jag hellre solen.

3. Bortsett från ytterst lite längdåkning när jag var liten har jag inte stått på ett par skidor. I någon riktning. Det närmsta jag kommit alperna är när jag flugit över dem på väg mot något exotiskt resmål. Och jag har aldrig varit norr om Stockholm.

4. Nu i vinter gav jag, motvilligt, med mig och lovade dottern att vi skulle åka längdskidor på ett rekreationsområde här i Malmö. Tyvärr blev det töväder den helgen. Så synd.

Ni förstår ungefär?

Men nu faller allting. Redan till jul ska inomhushallen ”Winterarenan” stå färdig i Hässleholm (9 mil från Malmö). Här kommer man att kunna åka längdskidor (och ”träna för Vasaloppet” – haha) året runt. Förutom hårdträningen (haha igen) så ska det finnas pulkabacke, minislalombacke och möjligheter till snowboardåkning (haha – det klarar jag inte ens på Wii Fit)

Och inte nog med detta. Någon smart person, typ i Köpenhamns kommun, har beslutat sig för att bygga en åretruntslalomskidbacke på en byggnad i Köpenhamn. 90 meter hög och med 1 500 meter gröna, blå och svarta (haha) nedfarter.

Mina ursäkter börjar ta slut och jag bävar redan för den dag döttrarna (eller mina skidglada vänner) tycker att vi ska ta en tur till något av ovan nämnda ställen. Se upp i backen!

 

Slalombacken i Köpenhamn beräknas vara färdig 2016.

 

 

 

 

Till Winterarenan kan man antagligen åka redan till jul. Om man vill... 🙂

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)Annons

  • Fast… du skulle älska en solig dag med gnistrande snö omkring dig och skidor på fötterna. Jag lovar!

  • Johanna

    Hej Nilla! Jag tror dig. Jag måste nog bara ta mig samman och sluta drömma om en solig dag med glittrande vatten omkring mig och sand mellan tårna varje gång jag bokar en resa…


Annons

Senaste från allas