Annons
Annons

Senaste

Vinn Patrik Sjöbergs bok ”Det du inte såg”

I går sträckläste jag Patrik Sjöbergs bok. Även om det inte är speciellt upplyftande läsning så är det en riktigt bra bok, som jag varmt rekommenderar. Förutom allt det obehagliga som jag skrev om igår (läs här) så får vi som är sportintresserade en inblick i allt från svarta pengar och dopingkontroller till sponsoravtal och hur det egentligen går till under tv-inspelningar. Dessutom får vi följa med Patrik på många av hans resor och lära känna honom lite mer, både som friidrottare och privatperson. Vi får även veta varför han väntade så länge med att berätta om det hemska han varit med om och vad som till sist fick honom att ändra sig. Utöver övergreppen från Viljo berättar Patrik i boken om sin biologiska pappa som behandlade honom som skit och lärare som berättade för honom att han skulle bli ett socialfall. Här kommer ett litet utdrag ur boken från Nordstedts förlag:

Annons

”På somrarna skulle pappa ha hand om oss två veckor. Mitt första minne av dessa pappaveckor är att vi genast åkte ner till Varberg. Pappa var uppvuxen där och nu skulle vi hälsa på farfar och farmor. Vi trodde att vi skulle åka tillbaka till Göteborg senare på kvällen, men efter middagen reste sig pappa utan förvarning och sa: ”Jaha, då ska jag väl bege mig då” Och så drog han och lämnade oss kvar i Varberg /………/ Själva grejen, att farsan körde ner oss till Varberg och sedan bara stack, var ju inte särskilt kul. Farsan tyckte nog det var skönt, för de följande åren körde han ner oss till Varberg varje gång det var dags hans två veckor med barnen. Jag kan inte fatta att han kunde göra så. Han som träffade oss så sällan. Var det så jävla hemskt att ta hand om sina egna barn?”

Vill du läsa mer? Jag har 6 exemplar att lotta ut. Fyll i formuläret nedan och svara på frågan senast den 6 maj för att vara med och tävla.

Tävlingen är avslutad. Vinnarna är:

Monica Hast, Järbo
Kristina Martinsson, Åmål
Petra Vainionpää, Månstad
Sven Söderling, Lidingö
Lena Mejtoft, Umeå
Kristina Takman, Malmö

Grattis! Boken kommer på posten.

 

LÄS OCKSÅ

(11)
(0)Annons

 • birgitta

  Strongt gjort av Sjöberg. Hoppas innerligt att det kan hjälpa någon.

 • Johanna

  @Birgitta: Det hoppas jag också! Och när man läser boken förstår man lite mer varför han väntade så länge med att berätta. Och att han idag ångrar att han väntade så länge.

 • gunnar

  Äntligen visar man att ungdomsrörelser inte bara är av godo. Tidigare har det handlat om droger men nu detta.Naivt av vuxna att tro ideellt arbetande människor bara om gott, detta finns överallt, tyvärr.Starkt av alla berörda att berätta.

 • tunga grejer

 • Johan

  När man fyller i tävlingsformuläret ovan och tabbar för att byta rad hamnar man istället i ”kommentera-fältet”. Det vore bra om ni ändrar ”knappordningen” så att det funkar att tabba sig igenom formuläret.

 • Johanna

  Hej Johan! Jag var inte medveten om detta. Ska absolut försöka fixa det asap. Tack för att du påpekade det!


Annons

Senaste från allas