Annons
Annons

Senaste

Vi ses vid den gula brevlådan

Nu ska jag ut och resa (igen). Det blir en tur till Budapest (igen). Man kan ju tro att jag som reseredaktör vill åka till nya ställen hela tiden. Men gillar man en stad så gör man (Läs: Det är galet billigt att flyga till Budapest från Malmö). Och så är det Lite varmare. Lite billigare. Lite mer SPA. 🙂

Annons

Så jag passar på att önska trevlig helg redan idag! Och de senaste veckorna har jag ju gjort det med några av mina vänners Facebookstatusar från min ”samling”. Eftersom det känns dumt att bryta den trevliga vanan så gör vi likadant idag tycker jag. Dagens tema är, inte helt otippat, resor. 🙂

Status: Drömde inatt att jag hittade ett all inclusive-spa på Sicilien för 9000 spänn för hela familjen, en vecka. Det låg underskönt vackert, avresa på fredag. Min fru tyckte det var för dyrt. Jag höll på att få en stroke i sömnen och är fortfarande lite skakig!

Status: Avdelningen så här vet man att man inte bor i någon större tätort direkt: För Stobybygdens intresseförening räcker det att skriva så här för att förklara var bussen hämtar upp shoppingsugna Tysklandsresenärer: ”Bussen går kl. 06,00 från planen vid den gula brevlådan”.

Status: Har hittat en ny kandidat till titeln Sveriges tråkigaste flygplats. Här på Midlanda är det så tyst att jag kan höra mina egna andetag. Jag tyckte nyss att jag såg en passagerare till i ögonvrån, men han är borta nu. Det lilla caféet är stängt (inte tillfälligt) och i den sk restaurangen erbjuds det två plastade mackor. Inte två sorter, utan två mackor. Utöver det sju Hallonsoda, två Coca Cola och några Kexchoklad.

Status: Intellektuell höjdpunkt då jag, för att beställa ny morgonrock, ringde receptionen efter ”a new wardrobe”.
Kommentar: Haha. Jag rusade en gång in på en pub i London och frågade om jag kunde ” borrow the toilet”. Det tyckte de i baren var ok – bara jag lämnade tillbaka den när jag var klar.

Status: Förstår att man klarar en timme på flygplatsen, men tre? Vad gör man så länge?
Kommentar: Baren, darling, baren!

Status när Christer Fuglesang är i rymden för andra gången: Hade bestämt mig för att gå upp och kolla in Fuglesang söderöver på gryningshimlen, men det är märkligt hur briljanta klockan-22.30-idéer kan transporteras genom natten och komma fram som 05.30-paket och framstå som rena rama gojan.

Status efter vulkanutbrottet på Island och efterföljande askmoln våren 2010: Blir lite irriterad på folk som anser sig vara fast på sina semesterorter. Läste nyss någon som var ”fast” på BALI! PÅ BALI!! Vilken j-la tragedi… Jag vill ju bara härifrån…

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas