Annons
Annons

Senaste

Vem blir årets Mästarnas mästare?

Sven-Åke Lundbäck, Theresia ”Thess” Larsson, Mattias Sunneborn, Kajsa Bergqvist, Tommy Söderström och Johanna Sjöberg kämpar i tävlingen ”90 grader”.
Foto: Janne Danielsson/SVT

På söndag är det äntligen dags för Mästarnas mästare igen!

Årets säsong är inspelad i Kroatien och i grupp 1 möts Theresia ”Thess” Larsson, Mattias Sunneborn, Kajsa Bergqvist, Sven-Åke Lundbäck, Tommy Söderström och Johanna Sjöberg.

Annons

Vem kommer att gå vinnande ur den striden tro? Jag tror mycket på Mattias Sunneborn som fick kallas in efter att Frank Andersson blivit sjuk. Minns hur det gick för ”reserven” Jörgen Jönsson som van hela tävlingen 2012 efter att han hoppat in när Gunde Svan blev sjuk…

Här är årets deltagare!

Kajsa Bergqvist friidrottsstjärnan som har VM-guld, OS-brons och EM-guld i höjdhopp. Är säkert extremt smidig. Nuförtiden sysslar Kajsa mest med vin, hon är utbildad sommelier och har ett eget företag.

Theresia ”Thess” Larsson är nog inte speciellt känd för den breda allmänheten. ”Thess” har en framgångsrik idrottskarriär inom karate bakom sig. Hon tog VM-guld 1996 och ett brons i World Games 1997, blev Svensk Mästarinna i lättvikt tio år i rad. Efter avslutad idrottskarriär flyttade Theresia Larsson till Frankrike för att förverkliga en dröm, att driva en MultiKamp-sportclub och arbeta med sin hobby.

Mattias Sunneborn. Med personbästa (utomhus) på 8,21 meter och guld i inomhus-EM 1996, VM-silver 1995, samt flertalet guldmedaljer i SM är Mattias Sunneborn en av våra framsta längdhoppare genom tiderna. Jag tror att han kan klara sig ganska bra i sammanhanget. Han återupptog dessutom tävlandet 2005 och den sena karriären har gett bland annat veteranvärldsrekord i femkamp både inomhus och utomhus. Bör vara i bra form med andra ord.

Sven-Åke Lundbäck, längdskidor. Vann OS-guld i Sapporo 1972 och har även vunnit Vasaloppet och VM. Jag har ingen aning om hur hans form är idag…

Tommy Söderström. Efter bland annat två VM-guld, ett VM-silver och två SM-guld avslutade Tommy Söderström 2000 sin aktiva idrottskarriär som hockeymålvakt. Han var en av de första svenska hockeymålvakterna att etablera sig i NHL där han spelade för Philadelpia Flyers och New York Islanders.

Johanna Sjöberg. Tidigare simmare med fjärilsim och frisim som specialitet. Hon har bland annat vunnit 12 EM-guld, 5 VM-guld och OS-brons i 4×100 meter frisim (2000). Hon blev svensk mästare 27 gånger och mottog 1999 utmärkelsen Årets Idrottskvinna. Johanna Sjöberg avslutade sin aktiva karriär 2006 och i dag arbetar hon som idrotts-och friskvårdsansvarig. Antagligen i bra form. Och inte rädd för vattentävlingarna…

Må bäste man eller kvinna vinna!

Programmet startar på söndag, den 9 mars, kl 20.00 i Svt1

LÄS OCKSÅ

(31)
(0)Annons

  • Karin Ekberg

    Detta program missar väl igen, ett underhållande
    tv-nöje.
    mvh karin i tullinge.


Annons

Senaste från allas