Annons
Annons

Senaste

Varför straffas inte Bengal-brännarna? (Öppet brev till de som bestämmer)

Bild från dagens match mellan MFF och HIF. Foto: Stefan Johansson, sjfoto.se

Bild från dagens match mellan MFF och HIF. Foto: Stefan Johansson, sjfoto.se

Hej alla ni som bestämmer i fotbolls-Sverige,

Jag kan inte så mycket om era regler och lagar och sånt, jag vet bara att det är ni som bestämmer.

Och tydligen har ni bestämt att det inte är tillåtet att elda med bengaler under fotbollsmatcher i Sverige. Och att klubbarna straffas ekonomiskt när deras så kallade fans sysslar med sina egna små grillfester på läktarna.

Annons

Jag vet att det är många som skulle vilja tillåta bengaler på läktarna även i Sverige. Själv kan jag hålla med er lite om att det verkar dumt att folk, som i teorin skulle kunna ha en promillehalt som spräcker polisens blåsare, liksom står och snurrar levande eld i en folkmassa.

Men just den saken behöver vi inte diskutera vidare. Ni har ju bestämt hur det ska vara och således är det inte tillåtet att starta privata små majbål på läktarna.

Nu till min fråga.

Varför tar ni inte tag i de fans, och annat löst folk, som bryter mot era regler?

Jag har ett förslag också.

I dag såg jag matchen mellan MFF och HIF på tv. Kameran zoomade in de män som tände bengaler. Vilket ju inte säger så mycket eftersom de var maskerade. Man kan ju liksom införa hur många maskeringsförbud som helst men det hindrar ju inte folk från att vira halsdukar och klädesplagg kring ansiktet när de vill leka med elden. Då skulle totalt klädesförbud funka bättre tror jag.

Just det, jag hade ett förslag.

Tydligen får de ordningsvakter som bevakar matcherna inte ta dessa människor i nackskinnet och släpa ut dem från matchen.

Jag tänker att ni satsar en påse pengar på att hyra in poliser. Civilklädda. I klacken. Och när folk står där och viftar med sina gigantiska tomtebloss så tar farbror polisen hand om dem, eskorterar dem till lämplig plats och tar deras kontaktuppgifter.

Sedan skickar ni en räkning på både bötesbelopp och polishyra till bengalbrännarna. Jag misstänker att den räkningen skulle kunna överstiga vad de får tillbaka på skatten i år. Och då kanske de, och andra potentiella lagbrytare, tänker sig för en extra gång innan de blir så glada för ett mål att de försöker sätta fyr på saker?

Det var bara det. Annars kan ni, som sagt, förbjuda kläder på matcherna. Risken då är förstås att folk inte tittar så mycket på själva fotbollen då…

Bästa hälsningar,
Trött på avbrutna matcher och trött på att man förbjuder saker som man ändå inte kan styra över/tänker ta tag i.

 

20140501-210422.jpg

HIF-klacken efter HIF:s första mål i dagens derby mot MFF i Svenska cupen. Foto: Stefan Johansson, sjfoto.se

 

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)Annons

 • Linkan (Man Red)

  Jag skulle vilja se den polis som vågar stå mitt i klacken och göra ett ingripande under en bengalbränning. Polisens säkerhet måste också kunna garanteras, vilket inte kan göras vid ett sådant ingripande.

 • Då kanske det behövs många poliser i klacken? Och så blir böterna ännu dyrare?
  Antingen det eller så får det vara tillåtet och inga matcher avbryts, bara att bränna på liksom. Antingen eller nu tycker jag.

 • Linkan (Man Red)

  Kanske, men det krävs nog minst hundra poliser i klacken för att lyckas med det. Och oroligheter, och skador, skulle förekomma i högre utsträckning, det skulle ses som en provokation av fansen.
  Att sedan SVFF är slapphänta och velande i frågan har bevisats gång på gång, det står klart.


Annons

Senaste från allas