Annons
Annons

Senaste

Varför kallas egentligen Anders Svensson för Taco?

Anders Svensson kallas för Taco

– Jag gillar Tacos, gör inte du det?

Så sade fotbollsspelaren Anders Svensson till en reporter under en intervju när han 2012 var med i en reklamfilm för en stor matkedja och gjorde reklam för Tacos….

Annons

I går släppte Google listan över vad svenskarna sökt mest på under året. På plats nummer ett när det gäller ”frågor som börjar på varför….” kom:

Varför Taco Anders?

Då började jag fundera på varför vi egentligen kallar Anders Svensson för Taco-Anders. Efter lite efterforskningar hittade jag ett svar från Anders själv:

– Det är väl för att det är min favoritmat. Jag bjöd en del kompisar i laget på det och det var min favoriträtt då. Det har väl kommit från vänner som man bjudit hem på myskväll med lite tacos och film. Det har väl kommit lite gliringar också men jag äter tacos, det gör jag. Det är gott!

Men det finns fler teorier:

Efter att Sverige åkte ur VM 2002 lär Anders ha sagt att han skulle ”hem till kompisarna och käka tacos.”

Och på ett ställe läste jag att öknamnet uppstod efter att Anders blivit proffs i Southampton och en tevekanal gjorde ett ”hemma hos-reportage” i lägen­heten i England. Av en tillfällighet råkade landslagsveteranen laga ­tacos denna dag och sedan dess har det hängt över honom.

Så det verkar finnas flera anledningar till att Anders fått sitt smeknamn. En sak är i alla fall säker. Han gillar tacos. 🙂

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas