Annons
Annons

Senaste

Vann jag fast jag svarade fel?

Jag har fått ett väldigt mystiskt brev. Utan avsändare. Och inget meddelande. Men jag har mina misstankar om var det kan komma från.

”Svara på ett par frågor om sport och vinn biljetter till Svenska Idrottsgalan” Så stod det på en skylt när jag besökte mässan ”Allt för hälsan” för några veckor sedan. Hur lätt som helst ju! Lika bra dom ger mig biljetterna i handen direkt liksom.
Hahaha – och så klarade jag inte ens första frågan! Jag skrev nämligen att Svenska Idrottsgalans pris ”Århundradets Idrottare” gick till Ingemar Stenmark. Fast rätt svar var Björn Borg…

Annons

Därför blev jag lite förvånad när det i fredags damp ner ett brev i brevlådan. I kuvertet låg det två biljetter till Svenska Idrottsgalan den 17 januari. Med platser på olika rader? Och, som sagt, inget meddelande alls. Jag har mejlat Idrottsgalan och frågat om jag vann, kanske var frågorna så svåra att det gick att vinna med ett fel? Men jag har inte fått något svar. Min man (som inte är så sportintresserad och helst slipper åka till Stockholm för att titta på idrottare som äter middag) misstänker att de är falska. Men vem skulle få för sig att skicka två falska biljetter till mig? Jag fattar ingenting. Fortsättning följer om jag någonsin får reda på var biljetterna kommer från…

Klarar du frågorna jag svarade på? Inte googla nu… 😉

Fråga 1. Här kan vi då bara konstatera att det var Björn Borg som fick priset som Århundradets Idrottare på galan 2000. Kunde lika väl blivit Stenmark tycker jag. 😉

Fråga 2. Vem myntade uttrycket ”Ja e inte bitter”?
1. Henrik Shyffert X. Tony Rickardsson 2. Robert Gustafsson

Fråga 3. Vem har tagit emot flest priser totalt i Svenska Idrottsgalan?
1. Stefan Holm X. Christian Olsson 2. Carolina Klüft

Fråga 4: Vem sa ”Det tar minst en halv minut att komma igen efter en bruten rygg”?
1. Jan Boklöv X. Kenny bräck 2. Lennart ”Hoa-Hoa” Dahlgren

Fråga 5. vem sa ” I detta parti gäller det att åka så fort som möjligt”?
1. Pernilla ”Pillan” Wiberg X. Stig strand 2. Anja Pärson

Det ska för övrigt bli väldigt intressant att se vem som får Jerringpriset i år. Inte alls lika självklart som de andra åren tycker jag. Enligt mig står det främst mellan Björn Ferry och Robin Söderling. Men Therese Alshammar, Charlotte Kalla och Marcus Hellner är nog inga högoddsare heller…

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas