Annons
Annons

Senaste

Tre delstater på en dag!

I dag blev det tre delstater på en dag. Här ligger vi inte på latsidan. (Bilder längre ner som vanligt)

Vi startade i South Dakota, där vi ju befunnit oss sedan flygbolagen bestämde sig för att börja flyga oss i rätt riktning.

Annons

Först körde vi mot Hot Springs, en sömning liten stad där vi har en vän som bor. Där finns både, inte helt otippat, varma källor men även ett ställe där det finns massor av skelett, betar med mera från mammutar och andra förhistoriska djur. Tyvärr hann vi inte gå dit eftersom vi hade många mil att köra. Plus att det regnade som om det vore skånsk höst…

På vägen på Hot Springs körde vi genom en nationalpark och jösses vad vi blev förvånade när det helt plötsligt stod två gigantiska bufflar och betade längs vägen!
Och desto längre in i parken vi körde, desto fler bufflar stod det överallt. Tydligen finns det även massor av präriehundar men det såg vi inga. Jag förstår dem med tanke på vädret…

Sedan körde vi in i Wyoming. Och helt plötsligt ändrade sig landskapet. Från gröna berg och dalar till Lilla huset på prärien typ. Helt platt. Inga träd. Och inga hus. Ingenting. Tydligen var detta den första delstaten där kvinnor fick rösträtt. Mycket beroende på att det bodde så lite folk här att de behövde fler som röstade. Nu kallas staten för ”Equal State”.

Efter drygt en timme av ingenting stannade vi för lunch i det lilla samhället Lusk, på ett klassiskt truck-stop. Än en gång den där känslan av att vara mitt i en film. Vi bara väntade på att Nicholas Cage skulle stiga in med en bister uppsyn.

Mer prärie.

Sedan in i Colorado (ett par timmar senare) och vi begav oss direkt till ett häftigt uteställe, Grizzly Rose.

Där fick vi både lära oss dansa linedance (det kändes jättekul, det är oklart om det såg lika kul ut för åskådarna ) och lyssna på ett country-band.

Sedan kunde vi ju inte låta bli att testa tjuren… Det gick sådär för mig kan man säga…

Dags att sova, i morgon väntar nya spännande äventyr! Och då tänker jag inte bara på den stora outleten vi tänker besöka 🙂

buffel längs vägen

 

LÄS OCKSÅ

(22)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas