Annons
Annons

Senaste

Tjejhelg med bubbel och blåmärken

utedass

Det här kan man mötas av i ett av rummen på Boda Borg. Bara till att fundera ut vad man ska göra för att nästa dörr ska öppna sig… (vi klarade faktiskt just detta rummet).

Oj, vilken helg jag har haft!

Det började redan i torsdags då jag ”kidnappade” min väninna eftersom hon fyllt år. Jag tog med henne till vår stuga i Blekinge skärgård och lyckades få henne att tro att vi skulle ha fyra lugna och sköna dagar ihop, bara hon och jag.

Annons

Det började visserligen lugnt med en god middag, en god champagne och en mysig eld i brasan. Dagen efter var vi på massage, åt lunch och shoppade lite inne i Karlskrona. Men på eftermiddagen kom överraskningen…

För då dök det upp sex vänner till 🙂

Och så roligt vi har haft. Vi har ätit gott, skrattat, suttit på stranden och pratat, skrattat, spelat spel och skrattat lite till.

Och i går gjorde vi en riktigt häftig grej! Vi var på superroliga Boda Borg i Karlskrona.

Inne på Boda Borg finns det 23 olika utmaningar som man tar sig an i lag om 3-5 personer. Varje utmaning går ut på att lösa en uppgift för att ta sig vidare till nästa rum och så vidare tills utmaningen är avklarad och man får en (extremt eftertraktad) stämpel.

Det enda lilla, lilla problemet är man inte har en endaste aning om vad utmaningarna går ut på när man kommer in i rummen.

Vi var riktigt frustrerade i början. Hur svårt kan det vara liksom? Men efter tag kom vi fram till ett par mönster som var bra att tänka på och det gick lite, lite, lite bättre. Vårt lag klarade 2 av de 17 utmaningar vi hann testa under 2 timmar.

Vi hade kunnat testa fler men vinnarskallen satte in och vissa försökte vi lösa om och om igen, med varierat resultat.

Man vet liksom aldrig vad som väntar, i vissa rum ska man vara stark, i vissa rum ska man vara smart, i vissa rum ska man vara taktisk och i vissa rum är det liksom bara helt mörkt och man får försöka treva sig fram och komma fram till vad man ska göra.

Och vissa av oss är lite blåslagna både här och där idag (se bild nedan).

Superkul! Får ni möjlighet att testa Boda Borg någon gång – gör det!

Jag ska definitivt göra om det! Då tror jag att vi tar ett 4-timmars-pass. Skam den som ger sig 🙂

champagne

Här trodde fortfarande min vännina att det bara skulle bli vi två hela helgen men…

fest

… resten av tjejgänget dök också upp!

senoren

Skål på stranden och…

tapas

… goda tapas.

Ett av rummen på Boda Borg. Helt mörkt förutom ett par lampor på väggen. Och man har bara en viss tid på sig att klura ut vad man ska göra och dessutom lyckas göra det...

Ett av rummen på Boda Borg. Helt mörkt förutom ett par lampor på väggen. Och man har bara en viss tid på sig att klura ut vad man ska göra och dessutom lyckas göra det…

tidszoner

Vissa rum kräver lite tankeverksamhet. Och förmåga att läsa av tidszoner på kartor…

hanga-i-rep

Här fick man inte röra golvet…

blamarken

I en av de två utmaningarna vi klarade av gällde det att kasta basketbollar i basketkorgar i det sista rummet. Jag var ganska duktig på det. Problemet var bara att jag var tvungen att sticka in mina armar i små hål i en vägg för att kasta bollarna. Det var inte så jättebehagligt 😉

boda-borg-karlskrona

Det här rummet klarade vi inte i mitt lag…

boda-borg

 

LÄS OCKSÅ

(33)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas