Annons
Annons

Senaste

Tågsömn med sportförhinder

Att sova på ett tåg är, som de flesta som åkt tåg vet, ganska mycket beroende på ressällskapet. Och då tänker jag inte på ressällskap som man reser tillsammans med. Utan sällskapet som man inte väljer själv…
Jag tog tåget 6.29 från Malmö till Göteborg i fredags morse, för att jobba. Är inte människa före åtta och hade tänkt sova en stund (läs två timmar).
Då klev de ombord. Åtta oförskämt pigga män och kvinnor som antingen hade lagt sig klockan nio kvällen innan eller som helt enkelt inte behöver samma antal sovtimmar som jag. Naturligtvis hade de platserna just framför mig. Och de hade mycket att diskutera, tro mig. Efter en stund gav jag upp och gick och fixade en stor kaffe. När jag kom tillbaka satte jag mig och tjuvlyssnade (eller, det behöver jag faktiskt inte skämmas för – det var mer omöjligt att inte höra vad de sa…). Då upptäckte jag att de bara pratade om sport. Hela tiden. Hela resan. Det var allt från cykling och triathlon till gymnastik och fotboll. Och på alla nivåer.
Nyfiken som jag är kunde jag inte låta bli att fråga hur det kom sig att detta var det stora samtalsämnet. Då visade det sig att det var Malmö idrottsakademi som var på väg till Götebog för ett stuidiebesök på nåt nytt center för forskning. Hur trevligt som helst. Ni är förlåtna, det var nästan lika trevligt att lyssna på er som det hade varit att sova :-).
Annons

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas