Annons
Annons

Senaste

”Ta oss genom hoppet”

Jag fick lyssna på Henke Larssons sommarprat i efterhand eftersom jag inte hade möjlighet att höra det live. Och om man bortser från att min 8-åring låter mer naturlig när hon läser innantill från ett manus så tyckte jag det var riktigt bra.

Annons

Det är inte mycket Henke bjudit på genom åren men det var så han ville ha det och det får man ju respektera. Nu bjöd han på lite mer. En av höjdpunkterna är när han förklarar att han inte alls är så sur och tråkig som folk tror. Och när han säger det låter han precis så sur och tråkig som bara Henke Larsson kan göra. 😉

Att han ger en rejäl känga till de som ”pissade i såren” när hans bror dog är inte mer än rätt. Jag läser ofta i tidningarna att namnen på avlidna inte skrivs ut eftersom anhöriga inte har informerats. Och i det här fallet hade ju inte Henke informerats eftersom landslagsledningen tydligen tyckte det var viktigare att spela fotboll först. Idrott är kul och viktigt. Men aldrig viktigt. Jag förstår att han blev ledsen och besviken.

Och så fick sportjournalistkåren sig en liten avhyvling till. Henke jämförde med en journalist (som han gillade) som kunde ringa och vilja försäkra sig om att han fått nån liten detalj rätt. Till skillnad från dem som ringde och frågade typ ”Hur var matchen?” när de själva hade sett den. Haha – klockrent.

På samma sätt kan jag reta mig när jag ser intervjuer på tv, exempelvis friidrott. ”Ta oss genom hoppet” är en favorit. Okej, hon startade på ansatsen, sprang fram till ribban och försökte hoppa över den. Antingen så klarade hon det eller inte. Vad är det för fråga?

För sådana frågor skulle jag ju aldrig ställa om det var jag som stod där. Eller hur? Det är som med frågesporter på tv – man kan alla svaren när man sitter hemma i soffan… 😉

Har du inte hört programmet kan du ladda ner det som MP3-fil här »»»

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas