Annons
Annons

Senaste

Studsmatta eller inte – vad säger ni?

studsmatta - farligt för barn?

Jag var inlagd på sjukhus för ungefär 6 år sedan. Det var när jag väntade min yngsta dotter och jag fick inte stiga upp ur sängen på en hel vecka, förutom korta dusch- och toalettbesök.

En av tjejerna som jobbade på avdelningen var väldigt trevlig och jag pratade mycket med henne. Så en dag var hon inte där när hon skulle börjat jobba. När hon till slut kom berättade hon att hennes dotter hade brutit armen när hon hoppade i en studsmatta. Hon berättade även att det var den vanligaste anledningen till ben- och armbrott hos barn nuförtiden – studsmattor.

Annons

Då tänkte jag att jag aldrig skulle låta mina barn få ha en studsmatta i trädgården. De klarar ju av att bryta armar ändå, menar jag. Behövs inga fler orosmoment…

Det har gått bra för mig att stå emot i 6 år men nu börjar det bli svårt. Och de är ju äldre nu, kanske klarar de av det?

Dessutom – är det inte jättebra träning? För mig också då. Man är ju helt slut efter en stund…

Dottern som låg i magen när jag låg på sjukhus fyller 6 år om tre veckor och hon önskar sig ”Inga fler leksaker, böcker, skivor eller pussel mamma. Jag har redan så mycket. Det enda jag vill ha är en studsmatta”

Så nu undrar jag:

Har ni studsmatta? Om ni har det – har era barn skadat sig någon gång när de hoppat?

 

LÄS OCKSÅ

(1)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas