Annons
Annons

Senaste

Startskottet för Eurovision – en första smygtitt inifrån arenan!

I kväll fick jag en smygtitt på hur det kommer att se ut inne i Malmö Arena under Eurovision Song Contest om två veckor! Christer Björkman & Co bjöd på en visning av scentekniken och både Björkman och Ola Melzig, som är tekniskt ansvarig för scenbygget, verkade mycket nöjda med sitt verk. Det var Albaniens låt vi fick se ikväll. Eller själva tekniken på scenen under Albaniens låt då. Med eld, rök, fyrverkerier och lampor och strålkastare i taket visade scenteamet verkligen upp vad som komma skall i de tre showerna om två veckor.

Annons

Och Björkman själv berättade så mycket om tekniken att jag blev helt snurrig. Det är världens största nånting, hur mycket utrustning som helst, hur många lampor och strålkastare och projektorer som helst, hur många långtradare som helst, allting väger ton och är lite större och bättre än allt annat tidigare. Grejerna som de har hängt upp i taket väger 199,5 TON. Och de hade kunnat väga ännu mer men maxgränsen för vad taket i arenan klarar av är tydligen 200 ton…

Det är dessutom första gången i Eurovisionens historia som det kommer att finnas ståplatser framför scenen. Det var ungefär där jag befann mig i dag och man kommer väldigt nära scenen, vilket känns extra bra eftersom det är just de platserna jag köpt till mig och min dotter under genrepet innan finalen den 18 maj 🙂

Från och med nästa vecka kommer jag återigen att bli ”Festival-Johanna” och tycker ni att uppdateringen på den här bloggsidan är dålig och ni undrar vad jag har för mig så hittar ni mig med stor sannolikhet på Allas Festival- och Eurovisionblogg.

Här kommer lite fler bilder! Hälsar Festival-Johanna 🙂

Fint i taket.

Christer Björkman var på gott humör.

Jag och Ola Melzig, som är ansvarig för scentekniken, har inte setts sen efterfesten i Karlstad men vi planerar in fler efterfester de närmsta veckorna 😉

Säkerhetskontrollen när man ska in på arenan är lika omfattande som när man ska ut och flyga...

Fyrverkerier.

Så här ser scenen ut utan effekter.

 

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas