Annons
Annons

Senaste

Spela med hjärtat så vinner ni Malmö!

Jag tror att ”rätt” känsla för klubben kan väga upp för brister i spelet när det gäller fotboll på allsvensk nivå. De diskussioner jag haft med vänner och kollegor om detta har varit både många och långa. Men jag står fast vid min teori. En inte alls vetenskaplig undersökning som jag gjorde lite snabbt visar att Malmö FF har runt 10 spelare i truppen som kommer från Malmö med omnejd. Och ungefär samma antal gäller för HIF (fast från Helsingborg med omnejd då). Unga spelare på väg upp, äldre spelare som återvänt från proffslivet. Egna produkter eller talanger som plockats upp från mindre klubbar i närheten. Alla med en sak gemensamt: de brinner för ”sin” klubb eller stad. Och jag tror att det är nyckeln till framgång i en liga som allsvenskan. Naturligtvis behövs det ”grädde på moset”, och många av Malmös utländska spelare (i årets trupp) är jätteduktiga. Men jag hävdar fortfarande att det är guld värt att hitta spelare som inte bara använder allsvenskan som ett ”skyltfönster” för att komma ut i Europa. Utan som verkligen vill vinna SM-guldet, och sedan spela bra ute i Europa MED Malmö FF. I år har MFF lyckats med den perfekta mixen. Tyvärr verkar det som om HIF också har gjort det ;-). Det blir en ruskigt spännande höst det här!

Annons


LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons

  • Jenny B

    Kom igen HIF, kom igen HIF… ;o)

  • Johanna

    Jag väljer att inte kommentera din kommentar Jenny B 😉 Eller gjorde jag just det? 😉


Annons

Senaste från allas