Annons
Annons

Senaste

Sitter här med Patrik Sjöbergs bok…

Att utnyttja ett barn sexuellt (eller fysiskt eller psykiskt för den delen) måste vara bland det vidrigaste man kan göra. Jag har nyss fått Patrik Sjöbergs bok i min hand. Först, när jag såg på text-tv och facebook om Patrik igår tänkte jag att det var en PR-kupp för boken och väldigt välplanerat. Men man kan ju inte planera att bli sexuellt utnyttjad av sin tränare/styvfar så jag tar tillbaka den tanken igen.
Det är vidrigt att läsa boken. Om allt Patrik berättar i boken ”Det du inte såg” är sant förstår jag varför han betett sig som han gjort genom åren.
Debatterna överallt nu verkar ha delat upp Sverige i två läger. Jag är på Patriks sida. Det finns väl ingen anledning att ljuga ihop allt detta? Och som Patrik själv säger i boken, om att han ”stannade kvar” hos Viljo när hans mamma och Viljo separerade:
”Om jag ville nå toppen behövde jag Viljo”.

Annons

Förutom de obehagliga detaljerna berättar Patrik vidare om känslan efter efter Viljos död. Om hur rädd han tidigare varit för att någon skulle hitta Viljos bilder eller filmer i en pedofilrazzia. Om hur rädd han var för att hela historien skulle komma fram.

”Det var inte bara minnena som gjorde ont. Jag hade ingen lust att bli nerdragen i hans smuts. Vad skulle folk trott om mig? Varför kunde inte den hårda tuffingen Patrik Sjöberg säga nej till en ful gubbe? Han kanske tyckte om det?”

Så tagiskt. Och så synd att han inte vågade slå larm redan från början, när han förstod att det inte var normalt med ”spermatester” för att bli en bra höjdhoppare.

Ett sista citat från Patrik får avsluta dagens inlägg. Jag har ett gäng böcker att lotta ut också, återkommer till det imorgon.

”När jag satt där vid graven och alla berättade hur ledsna de var och hur mycket han hade betytt för dem kände jag bara hur skönt det var att han var borta”.

 

Mer att läsa om avslöjandet:

Expressen

Svt

Aftonbladet

SvD

DN

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas