Annons
Annons

Senaste

Så mycket tid – så lite pengar

Las Vegas

Glada tjejer i Vegas.

Det här med USA är lite märkligt.

Jag har alltid älskat att resa. Och har haft förmånen (läs: jobbat hårt och mycket och sparat pengar) att kunna resa mycket.

Men USA var aldrig med på min lista. Kan egentligen inte förklara varför. Men när jag var i 20-års-åldern var typ Asien hetare. Då skulle man backpacka och upptäcka öde öar i Thailand. Åka så långt bort som möjligt. Vara ”unik”.

Annons

Så jag gjorde Thailand ett par-tre gånger, reste runt själv i Australien, shoppade lite i Singapore, promenerade på muren i Kina. Och sånt.

Älskade varje sekund av det.

Så hamnade jag i USA för två år sedan. Roadtrip i Kalifornien. Inga förväntningar alls. Men någon gång måste ju en reseredaktör på en av Sveriges största veckotidningar ge sig på det också 🙂

Och.

Älskade varje sekund av det.

Ingen har väl missat att jag nyligen åkte tillbaka till USA? En resa som min väninna hade fixat, betalat och planerat in i minsta detalj.

Älskade varje sekund av det.

Det är något med USA helt enkelt. För det första är folk så himla trevliga. Även om det här med att de är rädda att bli stämda går lite till överdrift ibland… På menyerna står det exempelvis att det kan vara farligt att äta rått kött så om du beställer en blodig stek får du skylla dig själv om du blir sjuk. Och varje gång de tar emot pengar säger de högt hur mycket de fått så att det inte ska bli diskussioner om växeln…

Och sedan finns det hur mycket som helst att se och göra i USA. Och då pratar jag inte bara om outlet-shoppingen. 😉

Jag tror faktiskt aldrig att sevärdheterna tar slut där.

Jag var exempelvis i Vegas i fyra dagar. Jag hann se typ 200 meter av ”strippen”. Bara ett par kilometer kvar då… Och jag som dessutom hade tänkt ligga vid poolen och ta det lugnt i just Vegas. Haha – VEM vill ligga vid en pool inne på ett hotellområde när man är i VEGAS? Inte jag i alla fall. Det kan jag göra på All inclusive-familje-semestrarna i Medelhavet tänker jag.

Sedan tänker jag:

Varför måste vi åka till Grekland/Spanien/Turkiet varje år. Vi kan väl åka till USA hela familjen nästa gång?

Ja, så gör vi!

Rutten planerades snabbt på telefonen under tiden dottern hade simträning (snacka om att vara en ”hemsk” förälder som inte tittade på när min dotter simmade fram och tillbaka och fram och tillbaka och tillbaka igen i en bassäng som hon gjort i 6 år nu…)

Klar med planering och rutt. Hem och börja kolla bokningar. Försöka övertala min man (som bott i Florida och spenderat mycket tid i Chicago) att det är just den här rutten (se nedan) vi vill göra. I maj hade det ju varit trevligt att åka känner jag. Inte farligt dyrt med flyg heller.

Nej, det är inte så dyrt med flyg (om man jämför med andra resor). Hotellen/motellen är ganska billiga också. Och att hyra bil och köpa bensin är ju också lite billigare än hemma om man säger så.

Men ändå. Fyra personer… Slutnotan ser ni nedan. Och då är inte mat och fickpengar inräknade… Så om jag inte vinner nåt på typ Lotto eller får väldigt fina födelsedagspresenter när jag fyller år i januari får nog den här resan vänta lite.

Men jag tänker genomföra den. En vacker dag.

Och älska varje sekund.

IMG_2549.JPG IMG_2407.JPG IMG_2207-0.JPG IMG_2505.JPG IMG_2304.JPG IMG_1964.JPG

 

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas