Annons
Annons

Senaste

Rätt eller fel tatuering?

Nån som kan franska? Det har blivit en väldig uppståndelse över tatueringen som den norska fotbollsspelaren John Carew har på sin hals. Det har tydligen med accenten över e:et att göra. Tanken var att han skulle skriva ”Mitt liv – mina regler” och istället hävdar experter att det står ”Mitt liv – min menstruation”. Ganska stor skillnad om man säger så… Men jag har kollat upp ordet med accenter på bägge hållen (på google translate) och där får jag fram att de båda betyder ”regler”. Kan du franska? Vad står det på hans hals?

Annons

Bild på tatueringen finns här »»»

Och här »»»

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons

  • Jo Nilsen

    Det står i hvert fall ikke noe om ‘menstruation’, for ifølge ‘Larousse online’ skulle det da være en accent grave (è). Mens John Carew har en accent aigue (é) når han skriver ‘Ma vie, mes régles’.

  • Johanna

    Hej Jo! Nej, jag kan inte heller hitta något om nån menstruation någonstans. Vet inte var de har fått det ifrån?


Annons

Senaste från allas