Annons
Annons

Senaste

Premiär för alpin världscup i Stockholm

alpin världscup i Stockholm

Nu är det klart att Stockholm och Hammarbybacken kommer att stå värd för alpina världscuparrangemang. Det är den alpina världscupens parallellslalomtävling för herrar och damer som kommer till den svenska huvudstaden den 2 februari 2016.

Annons

– Det är inte många huvudstäder som kan ståta med en slalombacke mitt i city, Hammarbybacken är unik i sitt sammanhang och vi på SkiStar ser verkligen fram emot att få arrangera en alpin världscup där, säger Mats Årjes, VD SkiStar AB.
Vi har lovat FIS, det internationella Skidförbundet, en stor publikfest i Stockholm, så jag hoppas att stockholmarna går man ur huse för att se våra alpina världsstjärnor.

Organisationen och utförandet av tävlingen är ett samarbete mellan Stockholm Stad, Svenska Skidförbundet, SkiStar AB och Stockholms Skidförbund.

Världscupens parallelltävlingar ingår i den alpina kalendern med två tävlingar per säsong. Dessa tävlingar har tidigare år arrangerats i städer som Moskva och München. Sverige har haft stora framgångar i dessa tävlingar med bland annat André Myhrers 3:e plats 2012 och 2:a plats 2013, båda i Moskva.

– De här kvällstävlingarna med parallellslalom är riktigt roliga för oss åkare med högt tempo och en intensiv tävling. Sen blir det väldigt speciellt och en bra inramning att tävla mitt inne i stora städer. Jag ser verkligen fram emot denna världscup i Hammarbybacken 2016. Stockholm är hemma för mig så det ska bli kul att få köra järnet för hemmapublik, kompisar och familj, säger Mattias Hargin, alpina landslaget.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas