Annons
Annons

Senaste

Peter Settman leder Svenska Idrottsgalan

peter settman idrottsgalan

Peter Settman är programledare för Idrottsgalan 2015. Foto: Jan Danielsson/SVT

Peter Settman är tillbaka som programledare för Svenska Idrottsgalan, galan där Sveriges mest framstående idrottare hyllas tillsammans med tv-tittare, artistuppbåd och publiken i Globen.

Peter ledde senast Svenska Idrottsgalan 2008-2010 och har dessutom lett stora direktsändningar som ”Melodifestivalen 2004”, men är även känd från ”Settman på plats”, ”Dansbandskampen” och ”Så ska det låta”.

Annons

– Jag blev verkligen jätteglad när jag blev tillfrågad att leda Svenska Idrottsgalan igen och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att börja det nya året på. Att få sätta på sig galastassen, skärpa sinnet och belöna Sveriges riktiga hjältar är fantastiskt, säger programledare Peter Settman.

Galans höjdpunkt är som vanligt Radiosportens klassiska och prestigefyllda Jerringpris, som sedan 1979 röstas fram av svenska folket. Dessutom delas tv-sportens Sportspegelpris ut, samt Svenska Dagbladets Bragdguld, för årets främsta svenska idrottsbragd, som i år gick till damernas stafettlag i längdskidåkning för OS-guldet i Sotji.

Sändningarna i SVT1 startar kl 20.00, men redan kl 17.15 börjar sändningarna från Globen på svt.se och liksom förra året leds den av Kajsa Bergqvist.

Artister och övriga medverkande presenteras senare.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas