Annons
Annons

Senaste

OS-summering del 1

Att vänta på ett tåg har aldrig varit så trevligt som den dagen Sveriges herrar tog stafett-guldet :-)

Att vänta på ett tåg har aldrig varit så trevligt som den dagen Sveriges herrar tog stafett-guldet 🙂

Då var det över. För den här gången. Men vilket härligt OS det blev! Längdskidåkarna fick ju alla oss som var med på den tiden att känna riktiga Gunde Svan/ThomasWassberg/Torgny Mogren-vibbar. Nästan varje dag dessutom!

Annons

Just de två stafetterna kommer jag aldrig att glömma. Den fösta, damernas, såg jag på ett hotellrum i Göteborg, samtidigt som det var meningen att jag skulle koncentrera mig på att skriva något vettigt om Melodifestivalen som jag var där för att bevaka. Men Charlotte Kalla hade andra planer för mig. Det blev nagelbitande framför tv:n istället.

Och dagen efter, när herrarna åkte, började jag titta på tv:n på samma hotellrum som ovan. Tills jag kom på att jag skulle få liiiite svårt att hinna med tåget hem så jag checkade ut det snabbaste jag kunde och sprang bort till O´Learys på stationen i Göteborg för att se den sista sträckan där innan tåget gick. Himla kul att se det tillsammans med 100 andra jublande sportfånar 🙂

Fast alla medaljer har såklart varit kul! Och att Anders Södergren, som jag gillar så mycket, blev bäste svensk i går var roligt. Och jag bjuder gärna på att det blev tre ryssar i topp i femmilen. Tre duktiga idrottsmän som fick ta emot sina medaljer under avslutningsceremonin igår. Det måste varit en härlig känsla för dem.

Sedan är det ju det här med förlorade guld. Det är liksom skillnad på att se någon komma i mål i exempelvis skidor eller alpint och ta silver – då blir jag jätteglad! Men när det är finalmatcher så har man ju liksom redan silvret och då känns det mer som ett förlorat guld när det inte blir vinst. Som i dam-curlingen och herr-ishockeyn…

Fast å andra sidan så är det ju väldigt trevligt när folk vinner bronsmatcher. Som i herr-curlingen. Fast det gick ju inte lika bra i dam-ishockeyn…

Emil Jönsson kommer jag också att minnas, efter sina smått galna medaljer. Som han inte behöver skämmas över.

Den enda besvikelsen har väl varit det alpina landslaget, där blir det bakläxa. Även om det var ett tokigt slalomåk herrarna skulle ta sig ner för i helgen. Men, så är sporten. De som klarade det bäst fick medalj. Det fick inte svenskarna…

Jag återkommer med ytterligare en OS-summering! Fast då handlar det mer om jag tyckte det blev att se ett OS utan Svt och André Pops och gänget…

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas