Annons
Annons

Senaste

Nu stormar det ordentligt i guldstriden

Stormen St Jude närmar sig med stormsteg. Än så länge är det mest helt vanligt höstväder utanför mitt fönster här i Malmö. Det vill säga hällregn, 50 nyanser av grått och ungefär 10 m/sek.

Men de säger att det ska bli värre. Klass 2-varningen har blivit klass 3-varning med allt vad det innebär och folk uppmanas att inte gå ut när stormen, som har fått namnet Simone här i Sverige, slår till.

Annons

I vanliga fall kan jag tycka det är mysigt med lite ruskväder, man kan tända ljus och kura ihop sig i soffan. Men just i dag är jag inte lika nöjd. För det är ju match i kväll! I Borås. Vilket betyder att över 4000 MFF:are ska ta sig från Malmö till Borås under dagen. I orkanstyrkor om SMHI har rätt…

Det betyder även att matchen som kan avgöra guldstriden ska spelas i orkanstyrkor i kväll. Vilket innebär att vinden kan bestämma vem som vinner... Om nu inte matchen ställs in och skjuts upp till i morgon. Fast det hade kanske varit snällt mot alla som sitter i startgroparna för att ta sig mot Borås att ställa in den redan nu, innan folk ger sig ut på vägarna som Anja Gatu på Sydsvenskan skriver här?

Å andra sidan så har vi fått varningar om orkaner förr och det har ändå stannat vid det ”vanliga” skånska höstvädret som jag beskrev ovan. Så det är svåra beslut att ta, det förstår jag.

Om nu matchen spelas ikväll så hoppas jag i alla fall att vädret inte ställer till det för mina väninnor som ska komma hem till mig och titta. Jag vill ju inte fira guldet helt ensam 😉

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas