Annons
Annons

Senaste

Nu får vi vuxna skärpa oss

Förstör vi vuxna våra barn? Är jag en del av det? Att föräldrar hotar och beter sig illa mot en 16-årig domare som dömer en match för 8-åringar är INTE okej! Sen tycker jag  inte heller att det är okej att hela laget ska bli avstängt för att vissa människor inte har något vett i huvudet. Jag tycker så synd om barnen. Inte nog med att de ska behöva skämmas för att deras föräldrar beter sig som femåringar. Sedan blir de själva straffade. Detta är antagligen barn som älskar att spela fotboll, drömmer om att bli som Zlatan och längtar efter matcherna. Jag blir så ledsen för deras skull. Det är ju föräldrarna som beter sig så här som ska stängas av. Uteslutas. Inte få gå på fler matcher helt enkelt. Lämna ditt barn, köp gärna en korv och stöd föreningen på vägen ut. Vänta i bilen. Hämta ditt barn. Punkt. Eller som någon sa i radion igår: ”Det är nog människor som inte kunnat uppfylla sina egna drömmar och nu vill de överföra dem på sina barn.”

Annons

Men så börjar jag fundera på hur jag själv beter mig. Jag är ingen ”fotbollsmorsa” på det sättet. Men jag sitter ju i soffan och tittar på fotboll ibland. För det mesta är det nog glada tillrop och alla som känner mig vet att jag inte precis går omkring och hotar folk…. Men kan det hända att jag säger saker som ”Pucko”, ”Ta på dig glasögonen”, ”Han har en tvåa på tipset” och liknande när mina barn är i närheten? Sannolikheten för att det möjligtvis kan hoppa lite småsuspekta grejer ur min mun i ”stridens hetta” under en match är tyvärr ganska stor. Nu är det väl inte de värsta sakerna jag kläcker ur mig. Och det är inte säkert att barnen hör det heller. Men om de skulle höra det: Vad ger det egentligen mina barn för uppfattning om hur man beter sig och bemöter andra människor? Inte bra. Men nu tänker jag skärpa mig och tänka på vad jag säger! Det är jag skyldig mina barn. Hoppas att fler börjar tänka så…

Om du inte läst om händelsen som utspelade sig i Malmö kan du göra det här

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas