Annons
Annons

Senaste

När kommer det flamsäkra tygpåsar?

Jag kör mossfri ljusstake i år...

Att sätta eld på saker när det inte är meningen att saker ska sättas eld på verkar vara nån slags superkraft som jag har.

Förra julen exempelvis. Då köpte jag, efter flera incidenter tidigare jular, flamsäker mossa. Det kändes relativt säkert, även för en ofrivillig eldare som mig.

Annons

Ni kan ju tänka er hur det gick? Jodå, en dag när jag kom ut i köket flammade elden riktigt fint i mossan. Som en scen direkt tagen ur filmen ”Backdraft”.

Incidenten med fonduen är också lite småkul. Vi var fyra tjejer som skulle äta fondue. Vi är alla utbildade inom brandsäkerhet och brandsläckning eftersom vi jobbat på båtar. Snurr-trägrejen som såserna står på börjar helt plötsligt brinna.
Då reste vi (fyra tjejer som blivit utbildade hos brandkåren alltså) oss upp och skrek ”IIIaaahhhhhiiiiIIIIohhh” samtidigt som vi förskräckt tittade på elden som tog sig mer och mer. Det blev verkligen en het kväll kan man säga…

I går när jag kom hem hade jag en del grejer i en rosa väska (typ tygpåse) som jag brukar släpa med mig fram och tillbaka till jobb. När jag packat upp grejerna kom sexåringen och hade problem att hitta lucka nummer 6 på en av sina adventskalendrar (BRANDKÅRENS adventskalender). Så jag hjälpte dottern. Det var minsann ingen lätt lucka att hitta – tog mig ett bra tag.
Och kanske borde jag känt doften men av någon anledning så upptäckte jag inte vad som höll på att hända förrän dottern skrek ”Mamma, mamma – det brinner!” Och lät lite sådär som jag och väninnorna gjorde under fonduekvällen.

Jag hade lagt min lilla påse typ över två värmeljus och det var ingen påse i flamsäkert material kan jag säga, den liksom smälte och flammade samtidigt.

Men, men – jag är ju ändå utbildad i brandsläckning så när jag var färdig med att låta ”IIIaaahhhhhiiiiIIIIohhh” så fick jag släckt elden ganska smidigt.

Min man har sedan tidigare köpt både brandsläckare och extra brandvarnare till vårt hus. Nu har han börjat mumla om en brandfilt och en brandstege till ovanvåningen också. Jag förstår honom… 😉

 

 

LÄS OCKSÅ

(13)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas