Annons
Annons

Senaste

MFF-katten Anton Spinnerholm!

Bild från Malmö FF:s Facebook.

Bild från Malmö FF:s Facebook.

Ramlade över en rolig grej igår. Tydligen så finns det en katt inne på Swedbank Stadion, om han bor där eller bara hälsar på ibland verkar lite oklart.

Sedan i våras har den här katten till och från hållit till i katakomberna under Swedbank Stadion. Den har gått under namnet ”Stadionkatten” men nu tyckte MFF att den skulle få ett riktigt namn.

Annons

Katten har inget halsband och håller sig undan för det mesta. Men då och då kan man se den ligga och sova på plantäcket, eller stryka runt bland förrådsgångarna under den västra läktaren. Planskötaren Pelle Jaensson som är en av dem som känner katten bäst tycker att den är en typisk MFF:are.

– Den har en himmelsblå attityd. Ödmjukt kaxig, säger Pelle Jaensson.

Katten har blivit en uppskattad del av arenateamet eftersom den håller populationen av möss i trim och skrämmer bort fåglar från gräsmattan. Som tack har Pelle Jaensson och kollegorna har lagt fram en himmelsblå filt som den kan sova på när plantäcket ligger ute på gräset. Nu har katten tagit välförtjänt säsongsuppehåll efter en lite jobbig höst.

– Den är inte så förtjust i Champions League. Den är väldigt arg över alla bilar, tv-bolag och människor som springer här och stör. Det syns på kroppsspråket, säger Pelle Jaensson.

Vilket kön katten har är inte säkerställt eftersom de zoologiska kunskaperna hos MFF-personalen är något begränsade.

MFF gick i alla fall ut och bad om hjälp att namnge katten. Några av förslagen var:

Tassmus Bengtsson
Mjaurkus Rosenberg
Kári Jamarson
Åge
Misse Magnusson
Isaac Kisen Thelin

Men det vinnande namnet blev till slut: Anton Spinnerholm

Och MFF skriver på sin hemsida att ”de vill tacka ägaren för att katten, när den känner för det, får lov att komma på besök och sprida glädje och hjälpa oss med olika sysslor här på Stadion”.

Underbart 🙂

LÄS OCKSÅ

(4)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas