Annons
Annons

Senaste

Mer semester åt det pedantiska folket

pedantiskt skrivbord

Jag är extremt pedantisk. Eller egentligen är jag nog bara ordningsam. För jag kan glatt sopa undan spillda popcorn under soffan till nästa gång det är dags att dammsuga. Men. Jag klarar inte av att se ”röra”.

Annons

Tar man fram en sak så lägger man tillbaka den när man är färdig. Tar man av sig kläderna så läggs de i tvättkorgen eller hängs/läggs tillbaka i garderoben om de ska användas igen innan tvätt. När man har ätit så sätter man in disken i diskmaskinen. Äggen står på en speciell hylla i kylskåpet. Och så vidare. Ni förstår?

Och det är likadant på jobbet.

Gabriel Forss var och hälsade på mig på redaktionen i Malmö för nåt år sedan. Han tyckte inte det verkade helt friskt att ha post-it-lapparna som jag hade det… Ni kan läsa vad han tyckte här.

Det är ganska jobbigt att vara som jag är. Massa stress i onödan liksom. Visst skulle väl disken kunna stå kvar tills i morgon – vem mår dåligt av det?

Svar: jag 😉

Men sen kommer semestern.

Och jag vet inte vad som händer med mig då. Jag sprider grejer omkring mig som om den här dagen vore min sista.

Det står solcremer på diskbänken, mina bikinis ligger lite här och där, jag har (minst) tre olika väskor packade för eventuella utflykter överallt, mjölken och toapappret är slut och jag kommer inte ihåg om katten Messi har fått mat (så han får en omgång till för säkerhets skull). Och så vidare.

Ni förstår? Och jag tycker det är jätteskönt att kunna slappna av.

Men nu när jag har jobbat ett tag igen ligger plötsligt allt på sin plats igen. Jag vet precis hur mycket mat katten fick i morse, jag har 1 väska, mina bikinis ligger i lådan i badrummet och så vidare.

Jag märkte knappt själv när det hände 🙂 Men det är ganska skönt. Det också.

PS: Jag har aldrig problem med ”stök” hemma hos andra – då tycker jag bara det är mysigt. Som att vara på semester liksom 🙂

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas