Annons
Annons

Senaste

Medalj i tiokamp!

Medan våra största friidrottsstjärnor besöker läkare, letar efter formen och gråter ut i pressen kan vi i alla fall glädjas åt att det fylls på underifrån. Igår tog nämligen Marcus Nilsson brons i tiokamp i junior-VM i Kanada! Grattis Marcus!

Annons

Senast en svensk tog medalj (då var det guld) i JVM var för åtta år sedan, även den kom i mångkamp. Just det – Carolina Klüft. Och det är väl en bra sammanfattning på att det är dags för ett generationsbyte inom friidrotten. Stefan Holm och Kajsa Bergqvist har redan lämnat över, vem blir nästa stora stjärna att lämna? Jag tror det blir just Carolina Klüft. Även om hon har en enorm vinnarskalle så tror jag att det måste lossna den här säsongen för att hon ska hitta motivationen att fortsätta. Och hon har ju inget att bevisa, inte i mina ögon i alla fall. Oavsett hur hennes längdhoppskarriär slutar kommer hon alltid att vara inskriven i historieböckerna som en av Sveriges främsta fiidrottare. Så många fantastiska, roliga och nervösa (kommer ni ihåg tredje längdhoppet i Paris 2003?) stunder hon har bjudit på genom åren!

Jag önskar i alla fall Carro lycka till i EM, och som jag skrev i går är jag obotlig optimist. Hon kommer att flyga över 7 meter i första hoppet! Eller hur? 🙂

 

Carolina Klüft in action när hon tog guld i sjukamp under VM i Osaka 2007. Foto: Ryno Quantz/Svansk Friidrott

Carolina Klüft in action när hon tog guld i sjukamp under VM i Osaka 2007. Foto: Ryno Quantz/Svansk Friidrott

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas