Annons
Annons

Senaste

Målkameror eller inte?

Kamera

Var det 1-0 eller 2-0? Målkameror eller inte inom fotbollen har diskuterats länge. Och igår fick Malmös Ivo Pekalski till en nick som Gais-målvakten tog i luften, misstänkt nära linjen. Mål tycker såklart MFF. Inte mål tycker såklart Gais. Domarna tyckte inte heller att det var mål. Jag har inte sett situationen mer än en gång så jag kan inte uttala mig närmare i saken. Huvudsaken är att MFF vann, och det gjorde ”vi” ju. 🙂

Annons

Ska man införa målkameror och riskera att spelet blir sönderhackat av avblåsningar och väntan på att domaren ska granska bilder på en teveskärm? Nej, jag tycker inte det. Men har samtidigt förståelse för att lag som får uppenbara mål bortdömda i stora mästerskap tycker det. Kanske är Lars-Åge Lagrells förslag inte så dumt. I en intervju på fotbollskanalen.se föreslog han i samband med VM ett mellanting. Att fjärdedomaren ska kunna titta på tevebilderna på en monitor och sedan meddela huvuddomaren vad han ser, något som ju är fullt möjligt nu när domarna har kommunikationssystem.

Men frågan kvarstår: Om fjärdedomaren inte ser att det är mål förrän på reprisen, vad gör man då? Blåser av fast spelet fortsatt? Eller ska huvuddomaren blåsa och vänta på att fjärdedomaren kollar reprisen? Då blir det ju samma sak som att ha målkameror. Eller?

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas