Annons
Annons

Senaste

Kvällen då någon tog glädjen från fotbollen i Malmö

Vilken hemsk och fruktansvärd kväll detta blev för alla som älskar fotboll. För alla från Malmö och Helsingborg som hade laddat hela våren för årets första häftiga derby mellan MFF och HIF. För alla som älskar fotboll. Bara älskar. Inte hatar motståndarna utan tycker om dem också. För att de är just motståndare som kan bjuda favoritlaget och publiken på en rolig fartfylld, välspelad och spännande match.

Annons

Det som hände på Swedbank Stadion i ikväll (har du missat vad som hände ligger ett par länkar längre ner) gjorde mig först arg. Sedan ledsen. Nu känner jag bara tomhet. Och jag känner, som några av medarbetarna på Canal+, att jag inte vet om jag vill mer. Orkar inte bry mig. Blir så trött. Vill inte lägga energi på detta längre.

Samtidigt finns den där lilla arga människan kvar någonstans inne i mig. Som säger att man inte kan ge upp. Att det är så otroligt synd om MFF som inte bara förlorar poäng, pengar och rykte. De förlorar antagligen massor av publik, för vem vill gå och se halva matcher som slutar i kaos? Inte jag i alla fall.

För att inte tala om hur spelarna måste känna sig. Om jag säger att jag känner tomhet kan man ju bara föreställa sig hur ledsna de är. Säkert sitter någon i ett omklädningsrum och tänker som jag gör – att de inte orkar bry sig mer. Och unga killar och tjejer som spelar fotboll? Vem vill stå i mål? Inte jag – då får man bara smällare i huvudet… Blir så arg igen.

En eller två personer (man kan även använda andra ord för dessa personer, välj själv) ska inte få lov att förstöra för alla andra. Men det är ju just det som de gör. Förstör. Och hur ska någon kunna komma åt dem? Portas någon kommer det någon annan.

Det har funnits folk som bråkat i MFF:s namn tidigare, det ska sägas. Men de har i alla fall gjort det utanför fotbollsarenan (ofta långt ifrån arenan). Det är inte ett dugg bättre det men jag har ändå alltid känt en slags stolthet över att MFF:s hemmapublik uppfört sig bra och helhjärtat gjort det som de varit där för – att titta på fotboll, ha en trevlig dag och stötta sitt lag.

Nu vet jag inte vad jag tror längre. Någon har tagit glädjen från fotbollen i Malmö och frågan är hur vi ska hitta den igen.

Sydsvenskan
Aftonbladet
Expressen

LÄS OCKSÅ

(22)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas