Annons
Annons

Senaste

Kan jag inte ha högklackat i stallet?

Vilket hästjobb (för mig)!

Hur tolkar ni detta?

Min dotter har börjat rida. Hennes pass ska bestå av en ”teoridel” och en ”praktisk del”.
Jag tolkar det som att hon först får lära sig hur man liksom fixar till hästen inför ridning och sånt. Och sen själva ridningen då.

Annons

Visst kan man tolka det så?

Så när det var dags för första lektionen cyklade jag och min dotter iväg till stallet, som ligger väldigt nära ett köpcentrum. Kanske inte Malmös bästa köpcentrum, men ändå. Jag tänkte hinna med lite shopping och kanske en kopp kaffe på uteserveringen i solen när jag lämnat av dottern i stallet.

Vad tar man på sig en varm sensommardag när man planerar shopping och fika i solen? Kanske ett par (ganska korta) tights, en liten tunika och en sådär lagom hög klack på skorna? Och den där snygga Marc Jacobs-väskan? Perfekt.

Trodde jag.

För det var ingen som hade berättat för mig att det var JAG som skulle hjälpa henne med” teorin”. Liten flicka och stor häst betydde att det var JAG som fick sadla, hålla upp ben när hovarna skulle kratsas, reda ut på vilket håll nån slags lappar skulle sitta på benen, sätta på träns och försöka stoppa grejer i munnen på den stora (men väldigt fina, snälla och tålmodiga) hästen.

Vi säger så här: Jag har aldrig varit någon hästtjej… Och jag var helt fel klädd för ändamålet.

Ni ser det framför er?

Till slut fick jag be typ stallchefen att hjälpa till att få in betslet i munnen på hästen (där nånstans gick gränsen för mig). Då granskade hon mig uppifrån och ner och sa:

”Och det går bra med de där skorna?”

De har nog haft ganska roligt åt mig i stallet… men det bjuder jag på. Jag kanske ska göra det till en grej att alltid komma klädd så – som om det var meningen första gången också? 😉

Äntligen är hästen färdig för ridning!

 

LÄS OCKSÅ

(3)
(0)Annons

 • Yes! Klart hästarna vill se en välklädd kvinna i sitt stall!

 • Eller hur?

 • Ulla KS

  Vänta bara! Det blir som ett gift. Snart är det inte bara tösen som har ridstövlar!

 • Jag kan vara undantaget som bekräftar regeln… Jag gillar visserligen att rida. Men då vill jag ha hästen ”färdig” när jag kommer. Tack. 😉

 • Hahahaha, kan tänka mig att folk tittade, man är liksom inte van vid högklackat i stallet! Var rädd om tårna bara… och tänk på att bädden i box/spilta knappast är särskilt lämpad att gå på med högaklackar, kan tänka mig att det blir aningen vingligt…
  När jag var barn behövde föräldrarna inte göra ett skit, de såg till att ungen kom till stallet sedan fick de hjälp av andra, lite mer kunniga, småungar och ridläraren. Jag personligen tycker att det nya sättet är bättre, med mer aktiva föräldrar… då får man en chans att dela sitt barns intresse. Det kanske slutar med att du börjar ta lektioner du också! 🙂

  Förresten… dina inlägg kommer inte upp på Bloglovin förrän flera dagar efter du har skrivit dem… Dina fem senaste inlägg kom upp på min bloglovin idag, knepigt.

 • Ja, det var en upplevelse. Både för mig och för de andra i stallet tror jag… jag får köpa mer fotriktiga skor till nästa gång. 🙂

  Jag gillar visserligen att rida men några lektioner har jag inte planerat in… Än 🙂

  Konstigt med Bloglovin… Men det kan ha med uppdateringar av servrar och sånt att göra, förstår mig inte riktigt på det där alla gånger…

 • Hehe, tänk på att det är kul att dela intresse med sitt barn! Att rida fram i galopp över en sommaräng, sida vid sida… det du! 😀

 • Det låter härligt!

 • Pingback: Min man läser tydligen inte min blogg | Johanna()

 • Pingback: Mannen i stallet… | Johanna()

 • Pingback: Hoppla! | Johanna()


Annons

Senaste från allas