Annons
Annons

Senaste

Kan inte min dotter spela fotboll i svarta byxor?

En cool tjej i coola byxor!

Min dotter blev retad på dagis förra veckan. Hon skulle börja spela fotboll och vi åkte till affären för att köpa ett par bra byxor att ha innan det blir väder för shorts.

Dottern hittade ett par supercoola! Svarta med en söm över knäna och en av figurerna från Cars-filmen på ena benet. Att de var svarta såg jag bara som ett plus – då kommer inte gräsfläckar som inte går att tvätta bort att synas. Perfekt. Vi köpte byxorna.

Annons

Dottern var så glad för sina nya byxor att hon ville ha dem på dagis dagen efter. Visst, inga problem. Eller?

När hon kom hem var hon inte så glad för sina byxor längre. Pojkarna på dagis hade retat henne för att hon hade ”killbyxor”. Och jag fick ta hela diskussionen om att det inte är killbyxor, att man kan ha vad man vill på sig (så länge man inte fryser/är för varm), att det finns killar som gillar klänningar (Thomas Di Leva exempelvis) och nagellack, och så vidare…

Men dottern har inte velat ha byxorna på dagis fler gånger. Och igår när hon hade valt sin fina Eric Saade-tröja såg hon plötsligt fundersam ut och gick och hämtade en kofta att ha över tröjan. Hon var rädd för att det var en ”killtröja” och att hon skulle bli retad igen.

Det gör ont i den här mammans hjärta.

Kan det ha med annonser som den här nere att göra att vi inte kommer någonstans? ”Finns även i pojkfärg” Okej…

Och när vi kom till fotbollsträningen visade det sig att de flesta av tjejerna hade, just det, rosa byxor på sig. Ingen oro för gräsfläckar där inte.

Nåja, dottern forstätter att spela fotboll i sina fina byxor i alla fall. Och veckans gulligaste kommentar har hon också kommit med:

”Mamma, kommer mina matcher också att visas på teve?”

Blivande fotbollsstjärnor. Tjejer i rosa. Killar och min dotter i svart.

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)Annons

  • Usch, jag är så otroligt less på sådant där! Vi har två flickor som går på förskola, den yngsta är drygt 3½ år… nu får hon inte vara med och leka med sina jämnåriga för hon har ju inte rosa kläder! Våra barn har alla färger, även rosa, men de ser inte ut som några prinsessbakelser! Jag blir så förbannad!

  • Att barn inte får vara med och leka på grund av att de inte har ”rätt” färg på kläderna låter ju förfärligt!

  • Teaterlina

    Klart man man spela fotboll i vilken färg på byxorna som helst.


Annons

Senaste från allas