Annons
Annons

Senaste

Kalla glider hem Jerringpriset

I veckan tillkännagavs vilka 13 svenska idrottare som har chans att ta hem Jerringpriset – även kallat ”folkets pris” på Idrottsgalan nästa år.

Charlotte Kalla, som stod för flera bragdinsatser under OS i Sotji, bland annat en imponerande sistasträcka i damernas stafett, är favorit (hos Unibet) till oddset 1.45 att ta hem Jerringpriset 2015.

Annons

Två OS-silver och ett OS-guld blev resultatet för Charlotte Kalla under OS i Sotji. Bland annat stod Kalla för en imponerande upphämtning under sistasträcka i damstafetten, något som resulterade i Sveriges första OS-guld i damstafett sedan 1960.

Kalla har vunnit Jerringpriset en gång tidigare, 2008. Närmaste utmanare till Charlotte Kalla om Jerringpriset denna gång är hon själv genom sina prestationer i damstafettlaget i längdskidor. Damstafettlaget spelas till tre gånger pengarna att tilldelas Jerringpriset. Bakom stafettlaget i oddslistan återfinns Sarah Sjöström som bland annat simmade hem sju EM-medaljer – och tog nytt världsrekord i somras. Zlatan Ibrahimović som nyligen tilldelades Guldbollen är nominerad för prestationen att ha vunnit skytteligan samt blivit mästare med sitt PSG i franska Ligue 1. Ibrahimović spelas till oddset tio gånger pengarna att tilldelas Jerringpriset.

Här är alla kandidaterna till Jerringpriset:

Charlotte Kalla, skidor: OS-guld och 2 OS-silver.

Damstafettlaget, skidor: OS-guld.

Heléne Ripa, handikappidrott/skidor: Paralympicsguld och -silver.

Herrstafettlaget, orientering: VM-guld och EM-guld.

Herrstafettlaget, skidor: OS-guld.

Isa Tidblad-Keskikangas, thaiboxning: VM-guld 75-kilosklassen.

Lag Anna Kjellberg, segling: VM-guld i matchracing.

Meraf Bahta, friidrott: EM-guld på 5 000 m.

Mikaela Laurén, boxning: Tog WBC-titeln i superweltervikt och har även mästarbälten i de mindre organisationerna UBO, WPBF och WIBA.

Nilla Fischer, fotboll: Vinst i Champions League, en av Europas tre främsta spelare, nyckelspelare i VM-klara landslaget.

Sarah Sjöström, simning: 2 EM-guld, totalt sju EM-medaljer – och världsrekord.

Zlatan Ibrahimovic, fotboll: Vinnare franska skytteligan, fransk mästare, slog målrekordet i landslaget.

Örjan Kihlström, trav: Vinst Prix d Amerique med hästen Maharajah.

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas