Annons
Annons

Senaste

Kajsa Bergqvist och Mattias Sunneborn tävlar i EuroGames Stockholm 2015

kajsa-bergqvist

Två av Sveriges mest folkkära och främsta idrottare, Kajsa Bergqvist och Mattias Sunneborn, kommer att tävla i EuroGames Stockholm 2015. De får sällskap av bordtennisspelaren och EM-bronsmedaljören Matilda Ekholm. Kajsa Bergqvist kommer tävla i tennis tillsammans med Maria Strandlund Tomsvik. Mattias Sunneborn tävlar med Veteranlandslaget M40 på 4x100m tillsammans med Magnus Nilsson, Angel Ahola, Peter Wallin.

Annons

EuroGames Stockholm 2015 går av stapeln mellan den 5-9 augusti 2015. EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang som grundades för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet.

– EuroGames Stockholm står för ett bra budskap som behöver komma ut. Framför allt för att öka acceptansen och förståelsen, säger Mattias Sunneborn.

– Jag är jätteladdad att få tävla i min andra sport, tennis, under EuroGames Stockholm, säger Kajsa Bergqvist.

Information om Kajsa Bergqvist
Höjdhopparen och OS-bronsmedaljören Kajsa Bergqvist blev den första svenska kvinna att hoppa över två meter. Hon innehar med 2,06 m det svenska höjdhoppsrekordet, medan hon inomhus är världsrekordhållare med 2,08 m. Kajsa Bergqvist har också VM- och EM-guldmedaljer I höjdhopp, både inomhus och utomhus.

Information om Mattias Sunneborn
Längdhopparen och friidrottaren Mattias Sunneborn är flerfaldig SM-medaljör i Längdhopp, men har också ett EM-guld (inomhus) och ett VM-silver (inomhus) i längdhopp på sin meritlista. Numera är Mattias Sunneborn bade personlig tränare och föreläsare och deltog I senaste säsongen av Mästarnas Mästare.

Information om Matilda Ekholm
Pingisspelaren Matilda Ekholm är tidigare EM-bronsmedaljör i bordtennis. Matilda Ekholm är rankad som den 60:e bästa kvinnliga bordtennisspelaren i världen.

Information om EuroGames Stockholm 2015
EuroGames är ett av världens största hbtq-evenemang och grundades av European Gay & Lesbian Sport Federation (EGLSF) 1992 för att motverka diskriminering samt främja och stödja rättigheten till att utöva sport/idrott oberoende av kön och sexualitet. EuroGames arrangeras cirka tre gånger per decennium och består av ett sportsligt, ett kulturellt och ett politiskt program.

EuroGames Stockholm är öppet för alla som vill delta oavsett kön, ålder, sexualitet, etnicitet eller religion. Under 2013 utsågs Stockholm till värdstad för EuroGames 2015 där man väntas attrahera över 5 000 deltagare och 250 000 besökare från hela världen. EuroGames Stockholm arrangeras i samarbete med bland annat Stockholm Stad, Idrottsförvaltningen, Stockholms Idrottsförbund och RFSL.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas