Annons
Annons

Senaste

Jag ska ut och resa men jag vet inte var jag ska!

jorden

Jag har en kompis som jag känt sedan vi började ettan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Vi har bland annat alltid delat ett stort intresse för sport, musik, resor och att möta nya människor, vilket tagit oss till alla möjliga ställen, mästerskap och konserter.

Annons

Och även om livet pågår i en rasande fart på både hennes och min lilla planhalva i världen så försöker vi, så gott det går, att träffas regelbundet och hitta på saker.

Genom åren har vi bland annat rest till Thailand, Mexiko, Singapore, Bali och Teneriffa. Vi har dessutom tågluffat i både England och Skottland. Och för två år sedan gjorde vi en oförglömlig roadtrip i USA (läs mer om den här).

Bland konserterna har Madonna alltid varit lite av ett ”måste”, eftersom vi växte upp med henne och på fullt allvar gick till skolan i full ”Like a virgin-mundering” i mellanstadiet. Ett annat kul minne är när vi stoppade in en mikrofon i teven hemma hos mig och sjöng så högt att vi sprängde högtalarna på teven. Det är oklart om min pappa upplever det minnet som lika kul.

Och så var det ju det där med sporten. Vi satt till exempel uppe på nätterna och kollade Canada Cup när vi var små. Drygt 20 år senare, 2012, fick jag en fantastisk present av min kompis – VIP-biljetter till ishockey-VM i Stockholm och mingel med några av de största genom tiderna (här kan du läsa mer om det).

Min kompis är nämligen bra på det här med presenter. Både till sig själv och till andra. Nu har hon slagit två flugor i en smäll och bjudit mig och två andra väninnor på en resa för att fira att hon fyller 40 nästa år. Galet snällt och galet kul.

Och ännu mer galet: Hon berättar inte var vi ska åka! Utan vi har bara fått en tid då vi ska infinna oss på flygplatsen. Och ett par ledtrådar till. Men hon är klurig min väninna så jag är inte säker på att alla ledtrådar är helt överensstämmande med sanningen… Har du några tips tar jag gärna emot dem 🙂

Här är ledtrådarna

Vi ska flyga från Köpenhamn. Det förekommer en eller flera mellanlandningar.
Vi ska vara borta i 10 dagar.
Vi kommer att bo på 5 olika ställen dessa 10 dagar.
Vi ska ha med oss badkläder.
Det går att åka skidor om man vill.
Temperaturen kan skifta från 5 plus till 30 plus.
Vi ska ha med oss en bra bok och sköna högklackade skor.
Det kommer att förekomma både tidiga morgnar och tidiga kvällar.
Vi ska ha med oss något ”lite finare” att ha på oss.
Flygbolaget som verkar heta något som ser ut så här: …..a Air Lines Inc.
Det förekommer sällan regn på stället vi ska till.
Vi kommer att vara nära både hav och berg.
Det kan hända att vi möter en björn (?).

Någon som blir klokare än jag?

P.S En av väninnorna vet var vi ska men vi andra två har sagt att vi inte vill veta, det blir mer spännande så 🙂 Däremot tar jag gärna emot era gissningar för vi har väldigt roligt när vi håller på och spånar 🙂

friends

Jag och väninnan i högstadiet och…

friends2

… jag och väninnan i nutid.

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ

(23)
(0)Annons

  • Aleksandra

    San Francisco?

  • Bra gissning Aleksandra, jag var själv inne på Las Vegas/Colorado först. Men då hade vi ju varit tvungna att skaffa visum för USA… Och det har hon inte sagt något om…

  • Pingback: Roadtrip i USA | Johanna()


Annons

Senaste från allas