Annons
Annons

Senaste

Jag. På en häst

ridning för vuxna

Så fick min dotter äntligen upp mig på en häst.

Efter den helt fantastiska julshowen i stallet (Malmö Civila Ryttareförening) så fick alla barn som ville provrida ta en tur runt ridhuset. Men eftersom en av hästarna faktiskt var en häst, och inte en ponny, så frågade jag om vuxna också kunde få provrida. Glatt påhejad av dottern (som snabbt sprang och hämtade en hjälm i min storlek) så fick jag ok på det!

Annons

Min erfarenhet av ridning sträcker sig till några sportlovsaktiviteter i tonåren, en fantastisk ritt över berg och dalar i Skottland på 90-talet och en halvtimmes tur på en Islandshäst för typ 10 år sedan på en möhippa. Och så träffade jag Malin Baryard på en efterfest efter Melodifestivalen i vintras.

Det var väl det hela.

Och glöm aldrig första gången jag var i stallet hos MCR. Den pinsamma historien kan ni läsa HÄR »

Men. Jag är i stallet med mina barn minst tre gånger i veckan. Vilket innebär att jag ju faktiskt vet allt i teorin redan.

Hur man tar hand om hästen innan, hur man får igång den, hur man fixar ”rätt sittben”, vilken sida man ska ha spöet på, hur man håller tyglarna, att man ska ”ner med hälarna”, hur man tar en ”galoppfattning”. Och så vidare. Hur svårt kan det vara liksom?

Antagligen skitsvårt…

Jag behövde visserligen pall för att kunna svinga upp mig på hästen ovan, men alla garanterade att det såg jättebra ut (visst…) och samma sak ner (utan pall). De tyckte det såg ut som jag gjort det förr (visst…).

Men det var kul! Det är ganska nära att jag tar en nybörjarkurs nu tror jag. Det är bara två små saker som hindrat mig tidigare.

Tiderna passar aldrig mig. De gånger jag funderat på att ta en kurs har det alltid varit så att jag vet att jag kommer att missa typ 4 av 10 gånger och då känns det ju ganska meningslöst.

Priset.

Jag betalar i runda slängar 16.000 kronor om året för mina barn. Och så lite startavgifter i tävlingar, ridkläder, hjälmar, spön, ryktväskor, handskar, grimskaft, hyrning av hästar och så vidare…
Skulle jag också rida tillkommer antingen runt 2.000 för 10 gånger eller ca 9.000 kronor för ett år.

Vilket skulle innebära 25.000 kronor om året i ridlektioner. Det kostar så klart för stallen att ha hästar, jag säger inget om det, men det är ändå mycket pengar.

Men nu vill jag verkligen ta ett par ett lektioner själv (bra träning också har jag förstått) så jag ska försöka lösa båda mina problem på något sätt.

Just det. Bilden ovan. Jag klippte bort ledaren som leder mig. I skritt. Ett varv runt ridhuset. Får man ens kalla det ridning? 😉

LÄS OCKSÅ

(10)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas