Annons
Annons

Senaste

Inga problem med rättigheterna där inte

Nu är det en ny Champions League på gång. Fast i ishockey. Med namnet Champions Hockey League.

Och så har Svt så mycket pengar över eftersom de inte köpte rättigheterna till OS i Sotji att de har haft råd att handla tre säsongers rättigheter som de ska direktsända.

Annons

Årets turnering startar i augusti 2014 och Svt kommer att direktsända flertalet av de svenska lagens matcher. Europamästaren för klubblag koras när finalen avgörs den 4 februari 2015.

Champions Hockey League ägs och sköts av European Club Competition (ECC), vilket innebär att europeiska toppklubbar, sex nationella ligor och Internationella Ishockeyförbundet står bakom turneringen.

Sverige och Finland har sex givna platser i turneringen och för Sveriges del är de permanenta svenska deltagarna Djurgården, Frölunda, Färjestad, HV71, Linköping och Luleå som kommer att ingå.
Något som har retat upp folk på sociala medier. ”Permanenta platser? Rena Melodifestival-upplägget” är en av kommentarerna 😉

Dessutom har Sverige tillgång till två så kallade wild cards, som kommer att tilldelas de bästa klubbarna i SHL senaste säsongen. Schweiz, Tyskland och Tjeckien har fyra fasta platser och Österrike har två.

Totalt 40 klubbar kommer att ingå i turneringen.

Jag tycker att vinnaren i Allsvenskan gott kunde få ett wild card också. Det lutar ju åt att det blir Malmö Redhawks denna säsongen 😉

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas