Annons
Annons

Senaste

Igår lärde jag mig något nytt om Ricky Bruch

Jag ska inte gråta idag. Inte vara gråtfärdig. Inte ens lite tårögd. För då känner mina bloggkompisar Gunilla och Frasse sig tvingade att köpa näsdukar till mig har de sagt. Det har visst blivit lite mycket tårar här på sista tiden…, även om det var glädjetårar i söndags.

Annons

Men visst är det väldigt sorgligt att den stora sportprofilen och diskuslegenden Ricky Bruch är död, bara 64 år gammal. Hans svenska rekord från mitten av 80-talet (71, 26) står sig faktiskt än idag. Till och med mina barn vet vem Ricky är eftersom han ju gjorde skådespelarkarriär i filmen Ronja Rövardotter ungefär samtidigt, och Ronja spelas flitigt på dvd:n hemma…

Fast bloggkollegan ovan kanske snyftar lite själv idag för hon har en egen liten historia om Ricky:

”Jo, det var sommaren 1970 tror jag och jag var tio år när jag och mina kompisar fick syn på Ricky Bruch som kom vandrande med en kompis i Pildammsparken i Malmö. Jag vet inte vad som flög i mig men jag kände att jag bara måste säga något till honom. Så jag samlade mod, gick fram och frågade:
– Vet du vad klockan är?
Då lutar sig den väldige mannen över mig och VRÅLAR:
– Hon är kvart över fem!!!!
Jag darrade av skräck. Vad skulle hända nu?
Men så började Ricky och hans kompis gapskratta och jag förstod att Ricky bara hade skojat med mig. Jag tackade artigt – med darrande stämma – och gick tillbaka till mina kompisar för att motta deras jubel.”

Just Ricky Bruch förekom i en av frågorna i en pubquiz jag var på igår. Frågan var vilken gren han hade medalj i, förutom diskus. Jag svarade pinsamt nog fel (skrev slägga när det skulle vara kula…).

Men det blev mer snurrigt än så. Min väninna, flygvärdinnan, svarade att det finns 1 svart låda i varje flygplan (rätt svar är 2…).

Och sedan misslyckades vi båda med att svara på vad en VDR är (motsvarigheten till den svarta lådan fast på båtar/fartyg). Och anledningen till att det är lite pinsamt är att vi båda jobbade till sjöss sisådär 7 år…
Nåja, vi får skylla på tillfällig förvirring (eller att quizen sammanföll med en ölprovning…)

RIP Ricky Bruch.

LÄS OCKSÅ

(9)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas