Annons
Annons

Senaste

Hur dålig får man vara? Och är du bättre?

Detta är riktigt pinsamt…

Jag var på pubquiz på Nya Tröls Bar & Restaurang med några vänner i söndags. Det är en väldigt populär quiz som jag faktiskt själv startade för åtta år sedan men som numer hålls av min väninna J. Lagnamnet som mina tjejkompisar hittade på inför starten har vi fortfarande kvar: Zlatans brudar 😉

Annons

Och så glad jag blev när jag fick höra att de första frågorna skulle handla om OS! Ha – ni kan ge oss vinsten direkt ungefär. Men det var nog tur att jag inte sa det högt. För jag kunde nästan ingenting! Hade 5 rätt. Av 19 möjliga…

Var det ovanligt svårt eller har jag tappat det helt? Vad tror du? Kan du frågorna (utan att googla)? Klicka på bilden längst ner och vänd upp och ner på din skärm/telefon för de rätta svaren 😉

1. Var hölls sommarspelen 2004?
(Detta kan jag, måste fått ett totalt hjärnsläpp, 0 poäng…)

2. Det var något som var väldigt speciellt med OS denna gång, jämfört med alla andra OS som varit. Vad var det?
(Här hade jag faktiskt rätt, 1 poäng…)

3. Vilka moment ingår i modern femkamp?
(ETT rätt, av 5 möjliga…)

4. Vad föreställde de två maskotarna i OS i London? Och vad hette de?
(INGET RÄTT, 0 poäng…)

5. 1908 vägrade ett land att delta i den klassiska inmarschen i protest mot att arrangörerna hade glömt att hissa deras flagga bland de andra ländernas fanor ovanför stadion. Vilket var landet? Och på tal om flaggor, varför har man valt ut just de färgerna som finns i de olympiska ringarna?
(Jag kunde fråga två, 1 poäng…)

6. Två sporter togs bort till detta sommar-OS, softball och baseball. Till nästa gång i Rio de Janeiro så har man tillsatt två sporter. Vilka två?
(Kunde den ena, 1 poäng…)

7. i Mexiko 1968 gjorde Tommi Smith och John Carlos Human rights-saluten på prispallen. Efter det blev de båda straffade. Men även den tredje personen på prispallen råkade illa ut och fick inte delta i något mer OS för sitt land på grund av att han stödde de andra två på pallen genom att bära ett Human rights-märke. Det finns en anledning till att de båda endast bar en handske var. Vilken var anledningen? Från vilket land kom silvermedaljören? I vilken gren hade de alla tagit medalj i?
(INGA RÄTT, 0 poäng…)

9. Modeexperterna totalsågade Sveriges val av kläder och framför allt att man valt att använda sig av en kinesisk designer istället för en svensk. Vilka designers är jag ute efter här?
(Jag kunde den första, 1 poäng...)

1) Användes av det italienska laget. Planerar att öppna flera lyxiga hotell i de största städerna världen runt. Kommer i höst att ha Rihanna som sitt ansikte utåt.

2) Användes av det tyska laget. Gör huvudsakligen vintersportmode. Han som startade märket var under 30-talet en av Tysklands bästa skidåkare och efter andra världskriget blev hans kläder populära hos Hollywoodeliten. Under 1960-talet var en jackan från märket ett begrepp hos svenska ungdomar. Den modell av jackan som blev så populär i Sverige heter ALTA.

3) Amerikanarna använde kläderna i OS. Designern kommer ursprungligen från Vitryssland och hette Lipschitz men tröttnade på att en del av hans namn uttalades som det engelska ordet shit. Genombrottet i Sverige kom på 80-90-talet med färgglada pikétröjor och bomullsskjortor med buttondown-krage.

 

 

LÄS OCKSÅ

(2)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas