Annons
Annons

Senaste

Högevallsbadet har tagit sig vatten över huvudet

Det slutade med blodbad förra gången jag var och badade med mina döttrar. Vi skulle testa det nyrenoverade badet Högevall i Lund. Trots att jag läst om problem med både luft, teknik, personal och allt möjligt så ville barnen gärna testa ett nytt bad så jag åkte dit med två av barnens kompisar och deras mamma.

Annons

Redan efter 15 minuter var dock olyckan framme. Någon hade ställt ett vattenpolo-mål upp och ner med avsågade metallkanter som stack upp lite så där lagom nån decimeter från golvet. Och just där snubblade min sexåring till och skar upp knät så illa att badvakterna inte lyckades tejpa ihop såret. Så det blev till att åka direkt till vårdcentralen där de lyckades limma ihop jacket ganska okej. Men det kändes så himla onödigt. Dottern var otröstlig. Inte bara för att hon hade ont på knät (och på ett par ställen till på benet och foten där hon också skar sig). Utan även för att den här dagen, som hon hade sett fram mot så länge, slutade med att hon inte fick bada och busa med sin kompis.

Jag mejlade till ansvarig för badet veckan efter olyckan men har inte fått något svar alls, vilket jag tycker är riktigt dåligt. Även om jag inte ställde några direkta frågor, utan mer ställde mig frågande till varför man placerar sådana vassa föremål där barn går och springer på ett blött golv, så kunde han väl ha hört av sig och beklagat vad som hände?

I vilket fall som helst så lyckades jag få ett tillgodokvitto för mig och dottern när vi lämnade badet för att åka till vårdcentralen. Så förra veckan tog jag med dottern och hennes kompis till Högevall igen, så att de kunde få sin roliga dag till slut.

1. Då var vattenrutschbanorna stängda. Det som dottern hade sett fram mot mest såklart…

2. Vattenpolo-målet stod UPP OCH NER på EXAKT samma ställe. Den enda skillnaden var att de hade vänt på det så att de vassa kanterna var på andra sidan. HALLÅ?!

3. Caféet på Högevallsbadet är något av det mest oorganiserade jag någonsin varit med om. Jag vet inte var jag ska börja. Men vi köade i alla fall i minst 45 minuter. Och då ska sägas att det var ungefär 5-7 personer framför oss i kön. Personalen (två personer) hade allting utspritt över hela caféet och sprang fram och tillbaka med sina grejer.

Eftersom jag har ett förflutet i restaurangbranschen så kan jag ge er ett par tips här:
* Exempelvis så kan man förvara korvbröden i närheten av maskinen där korvbröden ska värmas innan de serveras. Det blir så mycket lättare om man slipper springa över till andra sidan för att hämta ett bröd varje gång någon beställer korv.

* På samma sätt kan man arbeta med hamburgarna. Om man har både bröd och diverse tillbehör i närheten av själva hamburgarna så slipper man springa omkring med små papperstallrikar med halvfärdiga hamburgare hela tiden.

* Det är även bra att ha ett ganska hyfsat närminne när man jobbar i ett café av det här slaget. Om jag beställer en strut med mjukglass och kolasås så känns det onödigt att gå hela vägen bort till glassmaskinen för att sedan vända och berätta att ni inte har kolasås i ert sortiment. När jag då väljer chokladsås istället är det bra om ni kan komma ihåg det hela vägen fram till glassmaskinen och inte komma tillbaka med en glass med STRÖSSEL på!

Bara några små tips från mig till er på Högevallsbadet. Jag bjuder på dem.

I övrigt har jag inga kommentarer.

LÄS OCKSÅ

(14)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas