Annons
Annons

Senaste

Hjälp Grönland med gräsmattan

Greenland

En virtuell fotbollsplan ska hjälpa Grönland bli FIFA-medlem.

Stackars Grönland. Som har så kallt klimat att de inte kan ha riktigt gräs på sina fotbollsplaner. Och deras inhemska mästerskap varar, på grund av klimatförutsättningarna, bara i två veckor!

Men nu kan fotbollsfans medverka till att anlägga den första gräsplanen norr om polcirkeln. Detta på facebooksidan ”A Pitch for Greenland”.

Annons

Genom att ladda upp riktigt gräs till den virtuella fotbollsplanen på facebooksidan får Grönland sin första digitala fotbollsplan med riktigt gräs. Den som vill kan också ladda upp bilder för att påskynda växandet av gräset.

Bakgrunden till facebook-aktionen är att en FIFA-delegation besöker Grönland nästa vecka och då hoppas Grönland på att bli medlemmar i världsfotbollsförbundet. Tidigare hindrades nämligen världens största ö från detta eftersom den saknar en fullstor fotbollsplan med riktigt gräs. Men 2004 beslöt förbundet att konstgräs duger som underlag för internationellt spel och sedan september 2009 spelas fotboll på konstgräs i Qaqortoq. Så nu finns det alltså hopp om att Grönland skall kunna bli officiell medlem i FIFA och därmed kunna delta i fotbolls-VM 2014…

Utöver en egen liga har Grönland också ett landslag som kallas för ”Polarteddybjörnarna”. Så gulligt!

Vad tycker du om facebooksidan – en kul grej eller bara galet?

 

LÄS OCKSÅ

(19)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas