Annons
Annons

Senaste

Himmelsblått hela vägen upp i topp

Det är så vackert. Regn, kyla, nerver. Trötta och trasiga kroppar på unga killar. Lugn och stabilitet hos den ”gamla” lagkaptenen. Glädje. En fantastisk klack som gång efter gång sjöng in en massa kärlek i MFF-spelarnas hjärtan. En sittplatspublik som uppenbarligen också hejade på Malmö och växelsjöng med klacken. Och mål. 4 fina mål. Inga såna där stökigt-i straffområdet-och-någon-trycker-in-bollen-i-mål. Utan riktiga, snygga mål.

Annons

Det var kanske inte den vackraste matchen på säsongen men det kändes som ett avgörande. Ett statement. Så som MFF uppträdde igår har jag svårt att se hur detta ska kunna glida dem ur händerna. Om vi ska vara riktigt positiva, och gå händelserna i förväg, så skulle guldstriden kunna avgöras redan i nästa omgång. Fast vi kan ju också vara negativa och påpeka att Malmö brände alldeles för många chanser (Agon – vad har hänt?) och att det krävs mer skärpa och lite mindre ”Hawaii” för att det ska blir riktigt snyggt och räcka till ute i Europa. Men vi väljer att vara positiva istället tycker jag. 🙂

Oavsett hur det går så hoppas jag att hela laget är intakt inför nästa säsong. Att Rolle och Pep stannar och fortsätter utveckla det spel de så framgångsrikt lärt sina unga killar att spela. Och vilket genidrag av Rolle att göra sig av med sin gamle vapendragare Hans Gren. Fast det måste tagit emot i hjärtat visste han nog vad han gjorde. Och Rolle ja, stundtals så han ut som en galen professor i går, med vinden i håret och ett galet brett leende. 🙂 Kommentatorerna sa att de hade sett honom komma ut från MFF:s omklädningsrum med just ett stort leende före avspark. Kanske är det hans stora rutin och erfarenhet som inger detta lugn och denna spelglädje hos MFF.

Och MFF tog bollen som HIF passade och sköt tillbaka den hela vägen upp i topp. Åh, vilken härligt spännande avslutning det blir på allsvenskan 2010. Vackert. Och förhoppningsvis himmelsblått.

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas