Annons
Annons

Senaste

Hästen som lärde mig rida finns inte längre

furato-mcr

När man hänger mycket i ett stall med många lektionshästar blir man lite ”härdad” efter ett par år. Barnens favorithästar går i pension. Eller, i värsta fall, måste de avlivas av en eller annan anledning.

Annons

Det finns många hästar i stallet där vi spenderar mycket tid. Jag vet inte exakt hur många men minst 30 lektionshästar är det nog.

Den första hästen min dotter red, Boss (som jag verkligen gillade), har gått i pension. Och det finns även ett par andra favoriter som antingen pensionerats eller gått bort sedan mina barn började rida där.

Men idag fick jag ett riktigt tråkigt besked. Hästen som på fullt allvar är anledningen till att jag inte gav upp efter en ridlektion, utan som fick mig till att vilja fortsätta rida, finns inte mer.

Furato hette han. Och han var typ den största lektionshästen i stallet. Och den snällaste enligt mig.

Inte ett ljud när jag som nybörjare skulle få på honom alla grejer och kratsa och borsta och stoppa grejer i munnen på honom och gjorde allt bakvänt.

Inte en enda trotsig manöver trots att jag garanterat gjorde så många fel första gången jag red honom.

Bara kärlek och kel.

Min pappa tog också lektioner en termin för något år sedan och red Furato. Inget sammanfattar egentligen den hästen så bra som det min pappa sade en gång: Det är som att köra en bil.

För så enkelt var det. Furato visste liksom vad han hade på ryggen och anpassade sig efter det.

Varje gång jag är i stallet brukar jag prata en stund med Furato, kanske ge honom lite godis och kela med honom. Det som retar mig mest är att just i går gjorde jag inte det. Dottern red en häst som stod i en annan gång och jag gick inte ens förbi gången där han stod.

Jag som inte alls är hästmänniska från början, knappt nu heller, har i alla fall lärt mig att man säger något speciellt när hästar går bort. Jag tror att det är något med att galoppera vidare på evigt gröna ängar. Så nu hoppas jag att du gör det Furato – tack för att du lärde mig rida!

bild 2

 

 

LÄS OCKSÅ

(17)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas