Annons
Annons

Senaste

Hästarna beter sig som hundar!

 

Hästarna följer efter Tobbe Larsson som tre hundar.

Jag var på hästshow igår! Och det var jättekul. Fast det ska sägas att jag inte var helt entusiastisk när jag och dottern satte oss i bilen för att åka till Sjörups prästgård, mitt i ingenting, strax utanför Ystad.

Annons

Min hästtokiga dotter var desto mer uppspelt eftersom gården tillhör hennes stora idol, Tobbe Larsson, som bland annat håller i teveprogrammet ”Ponnyakuten”. Och det programmet går varmt på Svt Play här hemma kan jag lova…

Men jag är ju ingen hästmänniska och var, som sagt, inte riktigt lika såld på den här grejen. Det var till och med så att jag glatt räckte upp handen och vinkade när Tobbe Larsson frågade vilka som var ”tvingade dit” (tydligen finns det alltid några sådana). Men mitt handuppräckande gick definitivt under avdelningen ”pinsammaste mamman i stan” om ni frågar min dotter…

I vilket fall som helst. Jag var djupt imponerad. Vilken häftig grej! Tobbe Larsson har liksom uppfostrat sina hästar, inte bara till att lära sig vanliga ”ryttarkommandon” (eller vad det nu heter), utan han har gjort mycket mer än så. Bland annat lyssnar de på sina namn! Och kommer när han kallar på dem! Hallå? Och Tobbe berättade själv att det är många som blir förvånade när hästarna kommer när han kallar på dem. Som han själv sade: ”Hade det varit tre hundar som hade kommit när jag kallar på dem hade ingen blivit förvånad men det blir alla med hästarna”.

Och det slutar inte där. Han kan liksom få hästarna att ligga ner, snurra runt sig själva så man blir yr bara man tittar på det, stegra, springa, leka, kela och jag vet inte vad.
Bara genom att prata med dem. Och svinga lite med ett spö (Och hästarna gillar hans spö, för dem är det något positivt och de springer liksom efter det, jag som trodde hästar var rädda för spö…). Snacka om mannen som kunde tala med hästar…

Det var nästan så att jag blev sugen på att skaffa hästgård och uppfostra hästar själv. Fast bara nästan 😉

En glad dotter fick träffa sin idol Tobbe Larsson efter föreställningen.

Tobbe får hästen att stegra genom att svinga lite med sitt spö.

Det bor en kamel också, Sven, på hästgården. Och han var väldigt nyfiken av sig 🙂

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas