Annons
Annons

Senaste

Här är superdräkten som åkarna ska ha under VM

Charlotte-Kalla

Falun, VM och svensk längdskidåkning är en klassisk kombination som har gett Sverige fantastiska idrottsframgångar. Nu är det äntligen dags igen. I februari ska Kalla, Olsson och de övriga svenska åkarna ge allt för att upprepa Torgny Mogrens bragd från 1993.

Annons

Till sin hjälp har de Crafts nya superdräkt Kurbits Race Suit, exklusivt utvecklad för världsmästerskapen i Falun.

Torgny Mogrens VM-guld i 50 km fristil på Lugnet i Falun 1993 är ett av de mest bejublade ögonblickeni svensk skidhistoria. Tjugotvå år senare är världsmästerskapen tillbaka på hemmaplan. Även denna gång mönstrar Sverige ett landslag i världsklass, och förväntningarna är såklart enorma.

Tekniskt avancerat superplagg

Inför VM har Craft tillsammans med de svenska åkarna utvecklat ännu en revolutionerande tävlingsdräkt. Denna nya superdräkt bygger på det plagg som skördade stora framgångar vid OS i Sotji, där bland annat Charlotte Kalla vann ett guld och två silver.

Jämfört med sin föregångare har Kurbits Race Suit utrustats med ett helt nytt material, en supertunn och mycket lätt italiensk polyester som ger överlägsen funktion och reglering av kroppstemperaturen. Kompressionsmaterial i benen fokuserar muskelkraften medan ultra-ljudsfogade sömmar skapar ett smidigt plagg med slät yta och optimal aerodynamik.

Bland dräktens många innovationer märks även Moving Wing Techno- logyTM, som är en konstruktion som ger åkarna total rörelsefrihet och möjlighet att maximalt utnyttja kraften i varje stavtag. Tredimensionell ergonomisk design bidrar till perfekt passform och optimal komfort.

Blågul hyllning till hantverket och folkfesten

Dräkten kombinerar de klassiska svenska längdåkningsfärg- erna blått, gult och vitt med ett modernt kurbitsmönster unikt fram- taget till VM på hemmaplan.

Landslagets förbundskapten Rikard Grip är mycket nöjd den nya dräkten. ”Det är oerhört viktigt att åkarna kan prestera optimalt – både under träning och tävling. Och att som åkare, på hemmaplan i Falun, få möjlighet att dra på sig den exklusiva dräkten kommer helt säkert vara något alldeles speciellt.”

Dräkten är exklusivt framtagen för världsmästerskapen i Falun.

Charlotte-Kalla-superdrakt

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas