Annons
Annons

Senaste

Handbolls-EM för herrar till Malmö 2020

Malmö arena blir en av spelarenorna när Sverige, Norge och Österrike blir värdar för Europamästerskapet i handboll för herrar 10-26 januari år 2020.

– Vi är stolta att få detta arrangemang och det visar återigen svensk handbolls styrka och Sveriges goda renommé att arrangera stora mästerskap. Vi kommer att göra detta mästerskap till något som alla sportälskare kommer att minnas. säger Hans Vestberg, ordförande i Svenska Handbollsförbundet.

Annons

EM 2020 kommer att avgöras i sex städer och i sex olika anläggningar i de tre länderna. Det inledande gruppspelet i EM 2020 kommer att ske fyralagsgrupper där två avgörs på Malmö Arena och Scandinavium i Göteborg. Finalspelet kommer att ske på Tele2 Arena i Stockholm.

– Det är med stor glädje vi kan konstatera att vi nu återigen med gemensamma krafter värvat ett stort internationellt handbollsmästerskap till Skåne och Malmö. I december 2016 genomförs ju också EM i handboll för damer där Danmark är hemmanation och Malmö är en av spelorterna, säger Henrik Gidlund, Senior Project Manager på det regionala evenemangsbolaget Event in Skåne.

Med Eurovision Song Contest, Junior-VM i ishockey, Nordiskt Forum och inte minst VM i ishockey för damer 2015 har Malmö etablerat sig som en evenemangsstad i Europa att räkna med. Malmö och Skåne axlar tryggt rollen som värdar.

– Vi kan fortfarande känna den fantastiska stämningen från handbolls-VM 2011, då danskarna intog Malmö Arena och svenskarna fyllde på i slutspelet. Vi ser fram emot att återigen få uppleva ett stort evenemang i handbollens tecken och att få hälsa alla gästande nationer välkomna till ännu en folkfest i Malmö Arena, säger Karin Mårtensson, VD på Malmö Arena.

Sverige kommer att spela i en av grupperna i Sverige och det kommer också Danmark att göra, under förutsättning att de är/blir kvalificerade. De två främsta lagen i varje gruppspel avancerar till de båda huvudrundorna som avgörs i Wien och Malmö eller Göteborg.

 

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas